Meddig szedtetek a vas tabletat?
Durva szekrekedesem tud tole lenni, pedig eszek eleg rostosat es gyumolcsot is. 1 hetig szenvedtem aranyerrel. Nem szeretnem ha megint elojonne szulesig.
35hetes.
Szia!
33 hetes vagyok és még szedem. Maltofer fol rágótabletta. Semmi bajom tőle. Doki azért ezt adta, hogy ne legyen székrekedésem. Még mondta is, hogy hiába nem szeretem a csokit(mert ennek csoki íze van:)), akkor is rágjam szét, nehogy baj legyen.
Én is Neo-Ferro-Folgammát szedtem. Nekem szerencsére semmi bajom nem volt tőle. De még szoptatás alatt is ajánlott, úgyhogy én szülés után is szedtem kb. 1 évig, a doki azt mondta, ameddig szoptatom (nagyon sokáig szoptattam, azért végig nem szedtem :)) Nekem mondjuk alapból kevés volt a vasam, sőt, szülés után úgy leesett a hgb-szintem (vas ellenére), hogy sürgősségi transzfúziót kaptam!
Egyébként tényleg ki kell próbálni másik vaskészítményt (pezsgőtabletta, rágótabletta, stb.), már annyiféle van.
Székrekedésre pedig tudom ajánlani neked a paraffin olajat. Ezt szülés után is lehet közvetlenül használni. Nem hashajtó, hanem sikosítja a beleket, ezáltal nem kell erőlködni és nem szívódik fel a szervezetben, így a babának sem lesz tőle baja ha szoptatod. Nekem sokat segített, mert a hashajtó semmit nem ért, sírva ültem a vécén, akkor mondták az olajat, attól sokkal könnyebb lett a dolog!
Akkor inkább váltanod kellene, mert szoptatás alatt is kell szedni.
36 hetes kismama
Szia!
Én Femmibion Vas-at szedek, és nekem nem okoz szorulást. Szerintem is próbálj ki mást, valamelyik féle csak beválik.
A szülésig mindenképpen kell szedni, de szerintem utána is.
Nekem dokim azt mondta, miután kevés lett a vasam, hogy több hónap is kell, hogy újra normalizálódjon a vas szintje a szervezetben, szóval elég lassú folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!