Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig szedtetek a vas tabletat?

Meddig szedtetek a vas tabletat?

Figyelt kérdés

Durva szekrekedesem tud tole lenni, pedig eszek eleg rostosat es gyumolcsot is. 1 hetig szenvedtem aranyerrel. Nem szeretnem ha megint elojonne szulesig.

35hetes.

2012. jún. 6. 10:07
 1/7 anonim ***** válasza:
melyik vaskészítményt szeded? mert a ferro folgammától nekem is szorulásom volt, viszont most vas rágótablettát írt fel a doki és attól nincs:)
2012. jún. 6. 10:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

33 hetes vagyok és még szedem. Maltofer fol rágótabletta. Semmi bajom tőle. Doki azért ezt adta, hogy ne legyen székrekedésem. Még mondta is, hogy hiába nem szeretem a csokit(mert ennek csoki íze van:)), akkor is rágjam szét, nehogy baj legyen.

2012. jún. 6. 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is Neo-Ferro-Folgammát szedtem. Nekem szerencsére semmi bajom nem volt tőle. De még szoptatás alatt is ajánlott, úgyhogy én szülés után is szedtem kb. 1 évig, a doki azt mondta, ameddig szoptatom (nagyon sokáig szoptattam, azért végig nem szedtem :)) Nekem mondjuk alapból kevés volt a vasam, sőt, szülés után úgy leesett a hgb-szintem (vas ellenére), hogy sürgősségi transzfúziót kaptam!

Egyébként tényleg ki kell próbálni másik vaskészítményt (pezsgőtabletta, rágótabletta, stb.), már annyiféle van.

Székrekedésre pedig tudom ajánlani neked a paraffin olajat. Ezt szülés után is lehet közvetlenül használni. Nem hashajtó, hanem sikosítja a beleket, ezáltal nem kell erőlködni és nem szívódik fel a szervezetben, így a babának sem lesz tőle baja ha szoptatod. Nekem sokat segített, mert a hashajtó semmit nem ért, sírva ültem a vécén, akkor mondták az olajat, attól sokkal könnyebb lett a dolog!

2012. jún. 6. 10:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor inkább váltanod kellene, mert szoptatás alatt is kell szedni.

36 hetes kismama

2012. jún. 6. 13:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Penteken ugy is megyek dokihoz akkor mondom neki nem e lehetne valtani mas milyenre.
2012. jún. 6. 15:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én Femmibion Vas-at szedek, és nekem nem okoz szorulást. Szerintem is próbálj ki mást, valamelyik féle csak beválik.

A szülésig mindenképpen kell szedni, de szerintem utána is.

Nekem dokim azt mondta, miután kevés lett a vasam, hogy több hónap is kell, hogy újra normalizálódjon a vas szintje a szervezetben, szóval elég lassú folyamat.

2012. jún. 6. 16:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Mar jo ideje szedem ezt a tabletat es mar jo az eredmenyem is. 3*1 el kezdtem de mar csak nap 1 kell szednem. De ez is ki keszit.
2012. jún. 6. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!