PCO-s kismamák ti meddig szedtétek a Merckformint?
Én a 22. hétig.
Nagyon megoszlik a vélemény ebben a témában. Az orvosok, mind mást mond.
Az endokrinológusom azt mondta, hogy amint kiderül a terhesség, csökkentsük az adagot. 2000mg helyett 1000mgot szedtem. Majd én úgy gondoltam, szedem végig, mert ismerek olyan nőt, aki a 8. héten abbahagyta és a 20. héten elvetélt. A következő babánál végig szedte, nem is volt baj.
Az orvosi magyarázata az, hogy ugye a petefészkek nem működnek rendesen, a 12. hétig pedig a petefészkek látják el magzatot hormonokkal. Utána ezt a szerepet átveszi a placenta. Onnantól kezdve nincs szükség a merckforminra. Az én dokim így magyarázta.
Viszont van egy angol kutatás, miszerint a merckformint szedő nőknél 47%kal nagyobb az esély a tomémiára. Mivel az első terhességem alatt nagyon vizes voltam és a 36. hétre felment a vérnyomásom, így úgy döntöttem, abbahagyom a gyógyszert. Eddig nem vizesedtem.
32 hetes pcos kismama
Én szedem (Meforalt, de ugyanaz) végig, a maximális dózisban, 3*1000. Sztem ettől van, hogy nem sokat híztam eddig.
30 hetes ikres kismama
Első vagyok. Nekem is rendszeres ciklusom volt, az első babám előtt is volt már pco.
A merckformin nem a rendszeres ciklus miatt kell elsősorban, hanem hogy az inzulinszintet rendben tartsa. Ennek hatása a rendszeres ciklus. És peteérés. Van, akinek van rendszeres ciklusa, mégsincs peteérése.
Orvossal, endokrinológussal kell konzultálnia minden pcosnak, mert mindenkinek más az inzulinrezisztencia mértéke.
Én eddig nem bántam meg, hogy abbahagytam a gyógyszert, igaz, azóta jobban hízok. De nem vizesedek és ennek jobban örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!