Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » PCO-s kismamák ti meddig...

PCO-s kismamák ti meddig szedtétek a Merckformint?

Figyelt kérdés
Már hallottam olyat,hogy a 12.hétig,de olyat is,hogy végig a terhesség alatt+plussz szoptatás alatt is!Most akkor melyik a jobb?
2012. jún. 4. 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Én a 22. hétig.

Nagyon megoszlik a vélemény ebben a témában. Az orvosok, mind mást mond.

Az endokrinológusom azt mondta, hogy amint kiderül a terhesség, csökkentsük az adagot. 2000mg helyett 1000mgot szedtem. Majd én úgy gondoltam, szedem végig, mert ismerek olyan nőt, aki a 8. héten abbahagyta és a 20. héten elvetélt. A következő babánál végig szedte, nem is volt baj.

Az orvosi magyarázata az, hogy ugye a petefészkek nem működnek rendesen, a 12. hétig pedig a petefészkek látják el magzatot hormonokkal. Utána ezt a szerepet átveszi a placenta. Onnantól kezdve nincs szükség a merckforminra. Az én dokim így magyarázta.

Viszont van egy angol kutatás, miszerint a merckformint szedő nőknél 47%kal nagyobb az esély a tomémiára. Mivel az első terhességem alatt nagyon vizes voltam és a 36. hétre felment a vérnyomásom, így úgy döntöttem, abbahagyom a gyógyszert. Eddig nem vizesedtem.

32 hetes pcos kismama

2012. jún. 4. 15:01
 2/9 anonim ***** válasza:
nekem a 14.hétig kellett szedni, aztán abbahagytam. Bár én a vékony PCOS csoporthoz tartozom, 46 kg voltam a terhesség elején (165 cm), és azt mondta a doki, hogy nem feltétlenül kellene abbahagyni, de mivel akadályozza a hízást, így nálam jobbnak látta, hogy a baba is tudjon fejlődni.
2012. jún. 4. 19:05
 3/9 anonim ***** válasza:
PCOS kismamák, nektek a menstruációtok rendszertelen volt?Azért kellett szedni a gyógyszert? Nekem is PCOS van, de nekem minden hónapban rendszeres, normális menstruációm van (jó erös néha meg görcsös) de rendszeres.
2012. jún. 4. 19:48
 4/9 anonim ***** válasza:

Én szedem (Meforalt, de ugyanaz) végig, a maximális dózisban, 3*1000. Sztem ettől van, hogy nem sokat híztam eddig.

30 hetes ikres kismama

2012. jún. 4. 19:48
 5/9 anonim ***** válasza:
19.05-ös vagyok. nekem annyira rendszertelen a menstruációm, hogy gyakorlatilag 15 év alatt 4x jött meg spontán.
2012. jún. 4. 19:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Nekem azt mondta az orvos,hogy a 12.hétig szedjem,fokozatosan csökkentsem,de félek,hogyha abba hagyom baj lesz!Én is vékony Pco-s vagyok és nekem rendszeres volt a menszeszem a gyógyszer előtt is!
2012. jún. 5. 08:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Én 180 magas 83 kg-os vagyok, PCOS rendszeres menszesszel, így is kell gyógyszert szednem?csak azért mert PCOS vagyok?
2012. jún. 5. 08:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Nekem is rendszeres ciklusom volt, az első babám előtt is volt már pco.

A merckformin nem a rendszeres ciklus miatt kell elsősorban, hanem hogy az inzulinszintet rendben tartsa. Ennek hatása a rendszeres ciklus. És peteérés. Van, akinek van rendszeres ciklusa, mégsincs peteérése.

Orvossal, endokrinológussal kell konzultálnia minden pcosnak, mert mindenkinek más az inzulinrezisztencia mértéke.

Én eddig nem bántam meg, hogy abbahagytam a gyógyszert, igaz, azóta jobban hízok. De nem vizesedek és ennek jobban örülök.

2012. jún. 5. 11:09
 9/9 anonim ***** válasza:
az endokrinológus mit csinál?hogy vizsgál meg?
2012. jún. 5. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!