Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első trimeszteres kismamák!...

Első trimeszteres kismamák! Ti mennyire vigyáztok magatokra? Hogy ne emeljetek nehezet pl?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok,hogy ki mennyire vigyaz:)) hogy telnek a hétköznapjaitok,aki dolgozik,ott mennyire vigyaz magara,stb.. :))

2012. jún. 5. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
csütörtökön töltöm a 12. hetet...hát figyelni figyelek, de muszáj néha emelgetnem 19 hónapos fiam, aki 12,5 kg...
2012. jún. 5. 11:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Igyekeztem mindent megcsinálni, de nem vittem túlzásba, figyeltem, ha fáradtam, akkor pihentem! Én most is megcsinálok mindent, füvet nyírok, vezetem a háztartást... de ha fáradok, pihenés van!

35 hkm

2012. jún. 5. 12:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is figyeltem, de nekem is muszáj volt időnként emelgetnem a fiamat.

Arra figyeltem, hogy ne hasból emeljem, nem is volt gond. Ha fáradok, pihenek (bár annyira nem volt egyszerű, mert a 30. hétig dolgoztam - nagyon fárasztó volt.

Most kicsit jobb, mert délelőtt tudok pihenni (is).

2012. jún. 5. 12:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Én dolgozom - irodai munka - ugyanúgy mint eddig, bár az ülőmunka elvileg nem túl jó dolog ilyenkor... :/ Otthon viszont nagyon-nagyon sokat pihenek, fekszem, alszom, és csak az éppen legfontosabb teendőket végzem el. Amúgy fizikailag abszolút kíméletben részesülök:)
2012. jún. 5. 16:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Koszonom a valaszokat! :)

Nekunk elso baba lesz, eleg aggodos kismama vagyok, azt szeretnem, ha minden rendben menne vegig :)))

En ugyanugy takaritok otthon, eleg nagy a lakasunk, porszivozas, felcipeles a felso szintre, ruhakat lecipelni teregetni, stb... Aggodom, hgy minden rendben van e a babaval, mert sok tunetem nincsen. Csak cicifajas, meg kajaundor pici :)) es meg 2 het mire megyek a dokihoz :))

2012. jún. 5. 19:18
 6/7 anonim ***** válasza:

első vagyok, ne aggódj, minden rendben, az nem baj, ha nincsenek tüneteid:)

Én is aggódtam sokat mikor az elsőt vártuk, most a 2.nál az elején feküdnöm kellett, de már minden oké, és nem tudom kikerülni, hogy felvegyem fiamat.

Amihez hozzá van szokva a szervezeted(házimunka)az továbbra sem okoz gondot.De azért figyelj, hogy lassabban csinálj mindent, ne hirtelen emeld meg a ruhás kosarat.

boldog babavárást:)

2012. jún. 5. 20:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Mikor pozitívat teszteltem az utána lévő pár napban én is nagyon lelassítottam, aztán rájöttem, nem élhetek így még 9 hónapig.

Tehát szép lassan visszatértem a normál életvitelhez, a 3. emeletet megmásztam napi 3-4-szer, a kutyával nagyokat sétáltam, kirándultunk a hegyen, bevásárláskor is muszáj voltam 4-5 kilót hazahozni, ha nem akartam minden nap boltba járni.

Ráadásul 12. hetesen költöztünk másik lakásba.

Persze a bútorokat nem én vittem le, de azért a kisebb csomagoknál besegítettem a férjeméknek.

Ma már nincs emelet amit meg kell másznom, de a bevásárlás az én dolgom és néha kerékpározni is elmegyünk, mert jól esik.

Annyiban változtattam, hogy a nagyobb tételeket ( pl. krumpli ) a férjemre bízom, de alapjában véve próbálok a lehető legaktívabb lenni, persze emellett amikor csak tehetem pihenek.

Azt mondják, ha életerős a baba, akkor élheted az eddigi életed, ő veled marad.

Nem véletlen, hogy némely asszony a régi időkben a kukoricaföldről ment szülni...

2012. jún. 5. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!