Első trimeszteres kismamák! Ti mennyire vigyáztok magatokra? Hogy ne emeljetek nehezet pl?
Igyekeztem mindent megcsinálni, de nem vittem túlzásba, figyeltem, ha fáradtam, akkor pihentem! Én most is megcsinálok mindent, füvet nyírok, vezetem a háztartást... de ha fáradok, pihenés van!
35 hkm
Én is figyeltem, de nekem is muszáj volt időnként emelgetnem a fiamat.
Arra figyeltem, hogy ne hasból emeljem, nem is volt gond. Ha fáradok, pihenek (bár annyira nem volt egyszerű, mert a 30. hétig dolgoztam - nagyon fárasztó volt.
Most kicsit jobb, mert délelőtt tudok pihenni (is).
Sziasztok! Koszonom a valaszokat! :)
Nekunk elso baba lesz, eleg aggodos kismama vagyok, azt szeretnem, ha minden rendben menne vegig :)))
En ugyanugy takaritok otthon, eleg nagy a lakasunk, porszivozas, felcipeles a felso szintre, ruhakat lecipelni teregetni, stb... Aggodom, hgy minden rendben van e a babaval, mert sok tunetem nincsen. Csak cicifajas, meg kajaundor pici :)) es meg 2 het mire megyek a dokihoz :))
első vagyok, ne aggódj, minden rendben, az nem baj, ha nincsenek tüneteid:)
Én is aggódtam sokat mikor az elsőt vártuk, most a 2.nál az elején feküdnöm kellett, de már minden oké, és nem tudom kikerülni, hogy felvegyem fiamat.
Amihez hozzá van szokva a szervezeted(házimunka)az továbbra sem okoz gondot.De azért figyelj, hogy lassabban csinálj mindent, ne hirtelen emeld meg a ruhás kosarat.
boldog babavárást:)
Mikor pozitívat teszteltem az utána lévő pár napban én is nagyon lelassítottam, aztán rájöttem, nem élhetek így még 9 hónapig.
Tehát szép lassan visszatértem a normál életvitelhez, a 3. emeletet megmásztam napi 3-4-szer, a kutyával nagyokat sétáltam, kirándultunk a hegyen, bevásárláskor is muszáj voltam 4-5 kilót hazahozni, ha nem akartam minden nap boltba járni.
Ráadásul 12. hetesen költöztünk másik lakásba.
Persze a bútorokat nem én vittem le, de azért a kisebb csomagoknál besegítettem a férjeméknek.
Ma már nincs emelet amit meg kell másznom, de a bevásárlás az én dolgom és néha kerékpározni is elmegyünk, mert jól esik.
Annyiban változtattam, hogy a nagyobb tételeket ( pl. krumpli ) a férjemre bízom, de alapjában véve próbálok a lehető legaktívabb lenni, persze emellett amikor csak tehetem pihenek.
Azt mondják, ha életerős a baba, akkor élheted az eddigi életed, ő veled marad.
Nem véletlen, hogy némely asszony a régi időkben a kukoricaföldről ment szülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!