7 hetesen hasi Uh-on már mindenképp kell látni szívpulzációt?
Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok, az orvos hasi Uh-on nem látott szívpulzációt. Hasi Uh-ot csinált, mert ő már a kézi vizsgálat alapján azt gondolja, hogy 7-8 hetes vagyok. Ami biztos, hogy nem igaz. Ha jövő héten is hasit csinál, és esetleg nem látszódna a szívpulzáció, akkor szóljak neki, hogy esetleg hüvelyit csinálhatna? Nem értem, hogy ma miért nem csinált...így csak jól beparáztatott, hogy jövő héten aztán mindenképp látni kell!2012. jún. 4. 21:47
1/17 anonim válasza:
Most már utólag mondhatjuk hogy kellett volna sőt ! első körön ilyen fiatal terhességnél inkább a hüvelyi az első a hasi uh meg... mit lát és inkább mit nem lát.
hát szólhatsz csak némelyik doki ezt nem viseli túl pozitívan .
még bőven lehet hogy később fogant és azért nincs szivhang meg pulzálás.
ki a karmokkal a jövő héten addig meg ne aggódd magad betegre !
2/17 anonim válasza:
Ez még éppen határeset, 6 hetesen nem feltétlenül kell látszódnia. De nyugodtan csinálhat hasit, sőt, jó, hogy nem hüvelyivel kezdett.
3/17 A kérdező kommentje:
Igen, én is csodálkoztam! Menstruáció alapján 6+3 hetes vagyok, ráadásul a ciklusaim 30 nap felettiek, és tudom, hogy a peteérésem sem a 14. napon volt, hanem a 16. nap körül! Csak a doktornő múlt héten kézzel megvizsgált, és mivel elég nagynak találta a méhemet, a "fejébe vette", hogy én most már 8 hetes vagyok kb. Amikor meg csak petezsákot látott, akkor meg mondta az asszisztensnek, hogy akkor lehet, hogy csak 7 hetes körüli. Majd, hogy 1 hét múlva kontroll, és akkor már látni kell! Azért érdekelne, hogy hasin muszáj-e már egy 7 hetes max. 7 hetes 1-2 napos terhességet látni, mert gondolom azt akar megint csinálni! Viszont ha nem látni a ti tapasztalatotok alapján, akkor mindenképp felhívom a figyelmét valahogy, hogy számoljuk újra azt a terhességi hetet! Vagy ha más nem, elmegyek másik dokihoz :S
2012. jún. 4. 21:57
4/17 anonim válasza:
Én a következő vizsgálat alkalmával már nem is mennék ehhez az orvoshoz. A kórházban ahol én voltam állami rendelésen is hüvelyi UH volt a protokoll 12. hét alatt. Egyébként 7 hét alatt még nem mindig látnak pulzációt. Ezért is szokták visszahívni a kismamákat a 7-8. hét környékére.
5/17 anonim válasza:
A legújabb ajánlások szerint először hüvelyi ultrahangot érdemes csinálni koraterhességben is, szerencsére ezt sok orvos alkalmazza most már Mo-n is. Szerintem emiatt ne menj máshová, ugyanis a hasi uh is tökéletesen alkalmas diagnosztikára ebben az időszakban is. Ami valószínű, az az, hogy később fogant. Nyugalom, és a köv. uh-n már látszani fog minden.
6/17 anonim válasza:
Én pl. még vékony sem vagyok annyira, ennek ellenére az elejétől hasi uh volt, hüvelyi egyáltalán nem - a férjem orvos, ő kifejezetten nem engedte a hüvelyit, több okból sem. Abszolút nem azt akarom mondani, hogy nálad bármi baj van, sőt, hat hetesen közel sem KELL pulzálást látni, csak arra célozgatok, hogy emiatt nem érdemes orvost váltani.
7/17 anonim válasza:
Szio nalam 5-6hetesen volt az elso vizsgalaz ahol latszodott a petezsak es pulzalt! Egyertelmuen huvelyi uht csinalt 12het alatt mindenkepp! 17hkm
8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :) Nem szívesen váltanék, mert több kismama is ajánlotta nekem, és nagyon aranyos is! Csak szerintem itt félreértés van, mert nagyon a kézi vizsgálatra hagyatkozik, és figyelembe sem veszi a menstruáció alapján számított terhességi kort! Pedig ilyenkor még jó lenne, mert így csak beijesztett, hogy aztán jövő héten már tényleg látszódnia kell annak a babának! Én meg megijedek, hogy akkor lehet, hogy gond van? De remélem, hogy minden rendben lesz, és az idő is csak elvánszorog valahogy addig..
2012. jún. 4. 22:07
9/17 A kérdező kommentje:
Kedves 22:03-as válaszoló, ha még olvasod! :) A férjed mit mond arról, 7+0, max. 7+1-2 hetesen már kell látni hasi Uh-on szívpulzációt? Csak attól félek, ha még mindig nem látna, mit fog csinálni?? Remélem, hogy csak feleslegesen idegeskedek ezen!
2012. jún. 4. 22:31
10/17 anonim válasza:
Nekem 6+6 naposan hasi uh-n láttak mindent, babóca jól volt, 10 mm és szívhang jól hallható volt már akkor is. Pécsen csinálták a klinikán, mert ici-picit barnáztam.
36 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!