Terhesen a keresztelő tényleg bajt jelent?
Hülyeség. Be ne vedd! Mamikának üzenem, nincs ilyen a Bibliában, a pap sose mondana ilyen butaságot, szóval nem tudom, honnan vette.
A babonákról: Nekem márpedig gyöngy ékszerem lesz az esküvőn, akármit is mondanak róla. Nem hiszek ilyenekben.
8 hetes terhes voltam,amikor keresztanyának mentem.Semmi az ég világon nem történt.Makk egészséges 20 hónapos kislányom van,mindnyájan élünk virulunk,jó egészségnek örvendünk.
Nem tudok mást mit mondani :)
Ne haragudj, de ha hiszel az ilyesfajta babonákban, akkor kerüld is el messzire a templomot.
Hit és babona két nagyon-nagyon különböző dolog.
Én terhesen voltam keresztanya.
Nem hallottam ezt a babonát, de ha megnyugtat, semmi baja nem lett a babámnak.
Szia
Én három gyermekes vallásos anyuka vagyok. Minden héten járunk templomba, természetesen a keresztelős misén is részt veszünk.
Soha nem hallottam ilyen babonáról, olyanról igen, hogy temetőbe nem lehet menni terhesen.
De erről pl. a papunkkal beszéltem egyszer, és hívő emberként nekem megnyugtató választ adott:
A temető, templom stb. megszentelt helyek, miért pont ott lenne baja a babámnak?
Én amúgy nagyon szerettem a keresztelőket terhesen, hiszen ilyenkor általában mise egésze a családokért szól, és nekem nagyon megnyugtató volt gyermekekért imádkozni.
Az utolsó hsz-hoz: 36 hetes voltam, mikor anyósomat temettük. Szép is lett volna, ha én inkább megvárom őket kint, mert a buta vénasszonyok (elnézést) unalmukban mindenféle babonákat kitalálnak.
A másik ilyen, hogy szerencsétlen macskánk miatt is már egy pár különféle halálnemet megjósoltak a gyerekeimnek. Kezdve a fertőzésektől, egészen odáig, hogy majd szándékosan megöli őket, mert tejszaguk lesz, és rájuk fekszik. Még jó, hogy a cica nagyon tiszta állat, és a mienk spec a tejet is utálja, a gyerekeknek meg a közelébe se ment, míg picikék voltak.
Csak azért írtam ezeket le, mert pont ennyi valóságalapja van az ilyesminek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!