Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallottatok már olyanról,...

Hallottatok már olyanról, hogy szétvált hasizom terhesen illetve szülés után? Én meg vagyok ijedve.

Figyelt kérdés

úgy kell ellenőrizni, hogy ha hanyattfekszünk a padlón, a lábunkat behajlítjuk, azaz felhúzzuk a térdünket és a fejünket amennyire csak tudjuk megemeljük. és ha a hasunk közepén lesz egy vastag függőleges kidudorodó "csík" vagy "sáv" akkor a hasizom szétvált és meg kell beszélnünk a dokival. nekem első terhességemnél is ilyen volt, de akkor még nem foglalkoztam ezzel, de most újra terhes vagyok és elkezdett aggasztani a téma...

volt így valaki?

2009. júl. 1. 13:00
 1/5 anonim ***** válasza:
itt írták valamikor tavaly, hogy megtörtént, talán ketten is.
2009. júl. 1. 13:04
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen lett az első szülés után. Nem tudom miért vagy megilyedve, de szerintem ne legyél. A második szülés után azt mondta az orvosom a gyors kitolási szak után, hogy csodálkozik, mert azt hitte, hogy a hasizmom miatt nehezebben fog menni. A harmadik szülés még könnyebben és gyorsabban ment, szóval ezzel nem volt semmi gond. Az igaz, hogy minden terhességemnél nagy pocakom volt, sokszor azt hitték, ikreket várok. Viszont így volt elég hely a babának és nekem is. Nem nyomta a bordáimat, gyomromat stb...

Ha gondolod, akkor majd meg lehet műteni tb-re. Hasfalrekonstrukciónak hívják és általában hesplasztikával együtt csinálják, de elég nagy hasi műtét elég nagy heggel. Én nem vállalkoznék rá, mert amúgy semmi veszélye nincs, nem záródik ki, nem is fáj. Pesze arra ne számíts, hogy lapos hasad lesz, de tornával lehet javítani a helyzeten. Szülés utánra vegyél hasszorítót vagy haskötőt és még aznap kezd használni. Az is sokat segít.

2009. júl. 1. 13:21
 3/5 anonim ***** válasza:

a barátnőmnek volt korábban egy hasi műtétje. Szülés közben kitoláskor elrepedt ez a heg, ígycsászározni kellett!

A másodikat már alapban császárral kellett h szülje..

Én csak ilyenről hallottam.

2009. júl. 1. 13:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy ismerősömnek szétvált és ha jól tudom meg is műtötték és volt "hasplasztikája" is. Azért írtam idézőjelben, mert nagyon csúnya maradt a hasa, köldöke sincs, viszont ruhában szép lapos a pocija és oda nem is hízik. De ez még 20 évvel ezelőtt volt. Nehezet azóta sem emelhet.
2009. júl. 1. 16:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Persze csak ha valakinek alapból van babahusi a hasán,hogy látja ezt..?.....
2010. júl. 31. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!