Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SZTK-s kismamagondozáson mást...

SZTK-s kismamagondozáson mást sem vizsgál meg az orvos sohasem?

Figyelt kérdés

Nincs választott orvosom, az SZTK-ban viszont vizsgálóasztal sincs a gondozáson, a doki csak kérdezgeti a védőnő által mért súlyt, vérnyomást, kérdezi van-e panasz és mehetek is.

Így honnan fogom tudni, pláne később, hogy a méhszájam rendesen zárt-e, minden rendben van-e?

14 hetes kismama

2012. jún. 2. 10:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A méhszáj kézzel történő vizsgálata teljesen felesleges, és ártalmas is, ha amúgy a terhesség rendben zajlik. Külföldön egyáltalán nem vizsgálják így a kismamákat, ha nincs panaszuk. A méhnyak hosszára és a méhszáj nyitottságára csak az UH adhat pontos képet. Kézzel csak a külső méhszáj állapotára lehet következtetni, értelemszerűen a belsőt nem lehet tapintani, ha a külső nagyjából zárva van.

Tudom, hogy sajnos nálunk még a régi gyakorlat van érvényben, miszerint minden terhesgondozáson nyúlkálnak ha kell ha nem, ezzel felesleges veszélynek kitéve a babát. Örülj neki, hogy nem piszkál az orvosod feleslegesen.

2012. jún. 3. 02:01
 12/12 anonim ***** válasza:
Én mondjuk örültem hogy mindig megvizsgált a doki,legalább nyugodt voltam hogy nincs gond.Én nem külföldön élek hanem itt M.o.-n.
2012. jún. 3. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!