Terhességi diabétesz esetén 1 vagy másfél órával reggeli után kell mérni a cukrot?
Hát szerintem másfél óra ami ideális. Én is cukor beteg vagyok de még terhességhez "kicsi" vagyok:)
Attól függ mennyire emelkedik meg a cukrod.
Lehet h nem kell inzulin,bár attól is függ mennyire vagy inzulin igényes. Én pl nem bírnám ki ha nem adnám be,rosszul lennék. nézd meg reggeli után h mennyi a cukrod és ha 8 fölé megy akkor adj inzulint. ebédkor is nézd meg ha nem adsz inzulint,és ha magas akkor adnod kell természetesen. Én adnám,nehogy valami baj legyen. De mondom,ha reggelikor jó a cukrod mondjuk 8 alatt van,ne adj inzulint nézd meg mennyi a cukrod,ha 8 felett van adj reggel is..:) Mennyi idős terhes vagy? írj privit nyugodtan,hogy mennyi lett a cukrod :))
Van egy ismerősöm, akinek diétáznia is kell,meg inzulint is kell adnia!!!
Neki is terhességi diabétesze van!
A hét fölött az nem jó, neki egy órával kell mérnie evés után és 7 alatt kellene lennie már olyankor!!
Ha diétával tudod tartani a cukrodat, hogy ne ingadozzon ennyire, akkor nem kell inzulin.
A terhességi diabéteszt nem szabad egy kalap alá venni a "sima" cukorbetegséggel!!
Ez szülés után elmúlik jobb esetben!!
A terhesség amúgy is egy inzulin rezisztens állapot!!
Neki volt olyan , hogy az éhgyomri cukra 8körül volt és ezért kapott inzulint!!
Befektették a kórházba megfigyelésre és ott állították be neki, hogy mennyi inzulinra van szüksége diéta mellett!!
Lehet, ha téged is befektetnének kiderülne, hogy elég-e a diéta vagy kell-e az inzulin(ezért szoktak befektetni megfigyelésre és mindig mérik a cukrot, hogy képet kapjanak róla).
Téged kivizsgáltak??
Remélem nem lesz bajotok, ez a terhességi cukor nagyon nagy bajokat tud okozni, ha nem kezelik időben és megfelelően!!
Ezen a kérdésen én is elakadtam, viszont én csak egy orvosnál jártam, a Szt. Margit Kh. vezető diabetológus főorvosánál, aki nem mellesleg ebből doktorált.
Ő azt mondta, másfél óra múlva tetőzik a cukor, akkor mérjem.
Én hittem neki, és így csináltam.
Ja, egyébként 7,5-el biztos nem kell még inzulin, az nem egy tragikus érték, nekem 8,25-el kellett 180 CH diétát csinálnom.
3.
Bár az is biztos, hogy a kezelés megítélésénél nm csak a cukorértékeket veszik figyelembe, hanem más cukorbetegségre hajlamosító tényezőt is, tehát emiatt el tusom képzelni, hogy az egyéni elbírálásod más lesz.
3
Szia!
Én anno (2010) 180g CH-diétán voltam (9,2-es terheléses eredménnyel). Nekem egy órával az étkezés után kellett mérnem. Azt mondták, hogy 7 alatt jó az érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!