Mikor végzik az első méhszáj vizsgálatot, hogy mennyire van nyitva? 35 hkm vagyok, és még nem nézték
Hát nekem minden alkalommal megnézte a dokim!
De a 35. héten meg már bőven kellene szerintem!
Nem baj, hogy eddig nem nézték, az én dokim sem volt a nézegetős fajta (mindig csak uh-t csinált).
Viszont a 36.héten van kötelező kenetvétel (streptococcus), tehát ekkor meg kell hogy nézzék!!!
Nekem is mindig nézi, bár nekem a gyakori keményedések miatt az elejétől nézi. Igen, a 36. héten kenet vétel, Streptococcus ellenőrzés. Úgy tudom 24-28 héten kellene már nézni, de gondolom orvosa válogatja, ha nincs panasz.
35 hetes kismama
Köszönöm!
NST-re kell mennem szerdán, és vérvételre is, a kötelezőre, de arról a vizsgálatról nem is hallottam, amiről ti beszéltek, hogy olyan is lesz!
Köszönöm, akkor majd elválik!
Pedig az egy fontos vizsgálat....
Kentet vesznek a hüvelyből, mintát vizeletből és végbélből, ha Streptococcus B törzset kimutatják, akkor antibiotikumot kell szedned és hüvelyi szülésnél a baba is kap, mert fertőződhet és nála súlyos betegséget okozhat.
Biztosan megcsinálják, mert ez is protokoll, mint a vérvétel ilyenkor. Legalábbis nálunk.
35 hetes kismama
Csak az Rh ellenanyag szűrésre van beutaló!
Akkor majd szerdán kiderül!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!