22 hetes vagyok. TSH szintem 3.2 lett, annyit mondtak csak jodid 100-at szedjek. Normális ez a szint?
nekem 3,1 lett a tsh! 4-ig jó!Akkor most hogy is van?
Pedig a normál érték között van.Ezt én sem értem.
Vetélést okozhat, ha nincs babával 1-2 között a TSH. Sajnos én így jártam 10 hetesen. Ez még jó érték, a vélemény ráadásul nagyon megoszlik. Nekem 4,5 volt, és elvetéltem... Kezelni kell, komolyan kell venni! Namost! NAGYON FONTOS!! Mindenképp kérj olyan vizsgálatot, hogy anti-TPO! Mert abból és csak abból derül ki, hogy az immunrendszered okozza-e az alulműködést vagy a jódhiány!!! Mert neked jódhiányra tippelt a doki, de ha máégis az immunrendszer, és csak most vették észre, mint nekem is a vetélés előtt picivel..., akkor SZIGORÚAN TILOS JÓDOT SZEDNI, mert begyulladhat a pajzsmirigy, amire egyébként is hajlamos a pajzsmirigy terhesség alatt, illetve szülés után!!
Nem megriasztani akarlak, de nézess anti-TPO-t!
Bizony bizony. A TSH 4-ig jó, de csak annak aki nem akar babát. Babókához 2alá minimum mennie kell.
Nálam a pm gond három vetélés után derült ki, pedig a TSHm a "normál" alatt volt 3,9, mégis baj lett belőle.
Három hónap után, euthirox szedése mellett babás lettem. Neked nem kell szedni ????????
Most 23 hetes vagyok.
A jódról a 12-ik hétig le voltam tiltva, most viszont szedni kell. Nem azéert mert neked jó lesz, hanem a bébinek. :) Engem is felhomályosított az endokrinológusom, hogy kicsit leront most az állapotomon a jód, de a babának nagy-nagy szüksége van rá!
Annyit a jóddal kapcsolatban, hogy szakaszosan kezd el szedni, szoktasd hozzá magad, mert én rögtön bevettem, és egy napig feküdtem, olyan volt mint akit fejbe vágtak, vagy pedig egész éjszaka dorbézolt. :) :)
szia
nekem pajzsmirigy alulmüködésem van és gyógyszert szedek rá évek óta meg terhesen is. az érték amit irtál nem veszélyes de oda kell rá figyelni a jód nagyon fontos.
Nekem hálaistenek végig 1 alatt maradta a szint de neked se kell túl aggódni magad gondolom nézztek ft4 és ft3 értéket is állitólag ahogy a dokim nekem magyrázta ezek az érékek előre 2-3 hónappal jelzik ha nagy gond lenne.azért is kell majd legközelebb is nézetned mert a baba is elkezdi termelni a saját hormonját és akkor a tiedet ha kell állítják hozzá. De szerintem ha egyébként nem volt soha ilyen gondod akkor lesz a jód rá.
39 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!