Van köztetek olyan, aki nyitott hátgerinccel szült?
Nyitott hátgerinccel születtem, ami csak 10 éves koromban derült ki, de soha, semmilyen gondot nem okozott. Anyu pedig szedte a folsavat. Nemrég elmentem az ortopédushoz, hogy nyitott gerinccel lehet-e természetes szülni. Azt válaszolta, hogy semmi akadálya. Van köztetek valaki, aki így módon természetes úton szült?
30hkm
Gondolom, nem az egész gerinced van nyitva, hanem csak néhány csigolya, ugye? Nekem is van nyitva csigolyám, nekem okozott is problémát, fájdalmat (mondjuk versenyszerűen sportoltam, elég nagy volt rajta a terhelés), de nyugodtan szülhettem így. Most várom a harmadikat, kettő már normál úton született.
Anyukám - szintén nyitott csigolyával - 3 gyereket, nővére kettőt, anyukája hármat szült. Nálunk anyai ágon sajnos végig öröklődött ez a nyitott csigolya dolog. Bár úgy tudom, a lányomnak már nincs ilyen gondja.
38 hetes vagyok. :-)
1-2 nyitott csigolyával nem lesz gondod, a doki se mondta soha, hogy baj lenne, de én sem éreztem problémát, a második szülésnél mondjuk a derekam fájt legjobban, de az akkor is előfordul, ha valakinek semmi gerincproblémája sincs. Szegény férjem egész idő alatt azt masszírozta. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!