Ti személy hány kiló emelését, vitelét engeditek meg magatoknak az utolsó hetekben?
Sosem figyeltem túlzottan erre!
Ha már tényleg nagyon nehéz volt valami, akkor nem cipeltem.
De 5-10 kiló nekem még nem nehéz!
Pár héttel ezelőtt nyilatkozta Czeizel professzor, hogy az emelésnek nincs köze a vetéléshez, mivel más izomcsoport, szalagok dolgoznak. Azt mondta ez csak egy régről berögzült tévhit.
Meg gondolom ez ugyanolyan, mint a sport, aki terhesség előtt semmit nem csinált, az nyilván ne most akarjon élsportoló lenni, de aki aktív volt, nem kell mindenről lemondania, csak óvatosan, ésszel kell csinálni.
Aki a terhessége előtt hozzá volt szokva az emeléshez, cipeléshez, az egy szatyortól nem hiszem, hogy el fog vetélni(nyilván nem 20kg-ról beszélek).
A fiammal nem vásárolgattam, apósom vásárolt, én dolgoztam, nepi szinten csak az ebédemet kellett "cipelnem", meg a táskám napi cuccommal. Így nem voltam terhelve.
Viszont a második kicsivel már ott volt a nagy, őt emelgetni kellett végig. Elég jó súlyban van a törpe, 13kg volt, mikor a lánykám született(19hónapos volt), és napi szinten, pelenkázóra fel-le kádba be-ki, néha az utcán elfáradt... És bírtam, szerencsére nem volt baj belőle. Télen a fát nekem kellett behordani, ha éreztem nehéz többet fordultam, ilyenek.
Még túl is hordtam a lányt, az utolsó estéken én voltam a paci, akin lovacskázott a nagy...
Szia!
Nekem nagyon sokszor megfordult a fent leírt mondat a fejemben. Általában akkor már nem teszem be a kosárba. Ha tudom hogy több kilót kell hazacipelnem (kutyakaja, tej, húsok, víz, stb.) akkor vagy a párommal megyek este vagy pedig megkérem anyukámat hogy vigyen el. Pontozzatok le, de én próbálom úgy csinálni hogy 2-3 kilónál többet ne vigyek... Szerencsére párom nagyon segítőkész, néha ő szokott rám szólni, olyan dologban is amit még bőven vihetnék. De mindig azt mondja ha már ott van akkor ő vigyen mindent, ne én. :-) Amúgy is aggódós fajta vagyok... a múltkor megemeltem a 4 éves húgomat és vagy 3 napig idegeskedtem miatta. Szóval inkább nem kockáztatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!