Hogyan pótoljam a kalciumot?
Nem eszem tejterméket, nem szeretem az olajos magvakat, sem a halakat igazán. Gyakorlatilag pont a kalcium tartalmú ételeket nem kedvelem.
Néhány naponta szedek Elevitet, de ez olyan kevés.
Mit tehetnék? Erőszakoljak le magamon naponta egy joghurtot?
19 hetes kismama vagyok
Szedd mindennap az Elevitet, abban van kalcium és foszfor is. előrébb vagy vele, mint napi 1 joghurttal. Én elég sok tejterméket fogyasztok, Femibiont szedek, kétnaponta 1/2 kalcium pezsgőtablettát iszok, naponta 1-2 joghurt, csak vaj, legalább 1/2 liter tej, sajt.
34 hetes kismama
A kismama vitaminokban kevés a kalcium. A Calcium Sandozt ajánlják a dokik is, az a legjobb, kicsit drága, de csak 1 db kell belőle. És van már D-vitaminos verziója is, ami külön hasznos, ahogy elnézem az időjárás jelentést :-) kell az a vitamin is nagyon!
Csak arra figyelj, hogy ha vasat v magnéziumot is szedsz mellé extrán, akkor 2-3 óra teljen el a 2 bevétel előtt, h jól fel tudjon szívódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!