180as szénhidrát diétánál ennyit KELL enni, vagy max. Ennyi fogyasztható?
Bocsi, félreérthető voltam :-)
Felsorolás akart lenni, hogy milyen fontos szabályok vannak:
1. kb 180 g CH
2. 10-ig tilos a tejcukor és a gyümölcscukor.
3. teljes kiőrlésű gabonából készült pékáru (fehér helyett)
Van még egy érdekes alapanyag, a krumpli. 100 g-ban 20 g CH van. Ha olajban sütöd, akkor nem kapja fel a cukrodat, viszont, ha főzöd, akkor nagyon.
Sókristály: A 2. pontod csak annál igaz, aki nem bírja. Mérni kell a cukrot, hogy lásd, neked a reggeli tejcukor, gyümölcscukor mit csinál. Nekem van olyan terhességi diabéteszes ismerősöm, akinek reggel szinte mindentől az egekbe megy a cukra, kivéve a tejtől, így a dietetikussal egyeztetve tejeskávézik reggelire.
Pl. az én szervezetem is nagyon jól tolerálja a tejet, így nekem is engedték a reggelihez.
Kedves Utolsó előtti!
Biztosan van ilyen is. Nekem 4 éve van 2-es típusú inzulinfüggő cukorbetegségem. A tejes, cukros volt az első szabály, amit a diabetológián tanultam. Könnyen felkapja a vércukorszintet, de mivel könnyen felszívódik, utána hamar le is esik, és ugye a cél a stabil vércukorszint lenne.
De mondom, nem akarok vitatkozni. Gondolom a többségnél így működik, és vannak néhányan, akiknél máshogy reagál a szervezet.
Amúgy is mindig a reggeli vércukrot a legnehezebb belőni. Én pl a terhesség vége felé a 20g-os korpás kiflimet 2 részletben 1/4 óra eltéréssel ehettem meg, mert különben az egekben volt a cukrom.
Köszi a noki ötletet, kipróbálom :) Szerinted teljes kiőrlésű rozslisztből is jó lehet? Mert én azt használok itthon.
Nekem is azt mondta a doki, hogy a reggel tilos a tej, szóval másoktól függetlenül én biztosan nem iszok a reggelihez. Most 4 hétig szigorúan be kell tartanom, aztán újabb vérvételre megyek, remélem akkor jók lesznek az eredmények. Utána is folytatnom kell szerintetek a diétát biztos ami biztos (a terhesség végéig), vagy akkor elhagyhatom? Köszönöm Nektek, így már nem érzem magam olyan elveszettnek :)
Teljeskiőrlésű roszlisztből is jó lesz:-)
Nekem is azt mondták, hogy reggelire tejet ne, mert gyorsan felszívódik, de tízóraira már lehet. így én akkor szoktam tejeskávét inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!