Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 180as szénhidrát diétánál...

180as szénhidrát diétánál ennyit KELL enni, vagy max. Ennyi fogyasztható?

Figyelt kérdés
Szóval ha nincs meg a napi 180dkg szénhidrát az is baj, vagy ennyi lehet a maximum? Köszi :)

2012. máj. 21. 19:48
1 2
 11/19 Sókristály ***** válasza:

Bocsi, félreérthető voltam :-)

Felsorolás akart lenni, hogy milyen fontos szabályok vannak:

1. kb 180 g CH

2. 10-ig tilos a tejcukor és a gyümölcscukor.

3. teljes kiőrlésű gabonából készült pékáru (fehér helyett)

Van még egy érdekes alapanyag, a krumpli. 100 g-ban 20 g CH van. Ha olajban sütöd, akkor nem kapja fel a cukrodat, viszont, ha főzöd, akkor nagyon.

2012. máj. 22. 11:50
 12/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :) Most még félbarna kenyér van itthon, azzal számolok, aztán pár nap múlva kezdem a teljes kiőrlésű sütését. A mai pörkölt ebédemhez már inkább félbarna kenyeret ettem 4 tojásos tészta helyett, mert így többet ehettem ugyanannyi szénhidrát bevitellel :P Jól lehet lakni így is, nem vészes :) Az alapszabályokat köszönöm, és a rengeteg segítséget is! :) Nagy zűr volt még tegnap a fejemben, mostmár táblázatot csináltam, szépen számolgatom a dolgokat, felírom... Tényleg nagyon köszi Nektek :) Szép napot!
2012. máj. 22. 13:34
 13/19 anonim ***** válasza:

Sókristály: A 2. pontod csak annál igaz, aki nem bírja. Mérni kell a cukrot, hogy lásd, neked a reggeli tejcukor, gyümölcscukor mit csinál. Nekem van olyan terhességi diabéteszes ismerősöm, akinek reggel szinte mindentől az egekbe megy a cukra, kivéve a tejtől, így a dietetikussal egyeztetve tejeskávézik reggelire.

Pl. az én szervezetem is nagyon jól tolerálja a tejet, így nekem is engedték a reggelihez.

2012. máj. 22. 14:20
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha ilyen ügyes szakács vagy, akkor csinálhatsz tönkölygaluskát is a pörkölthöz. Csak annyi a trükk, hogy nem sima lizstet használsz, hanem teljes kiőrlésű tönykölybúzát, amivel szerintem finomabb is, mint az eredeti!!:-))
2012. máj. 22. 16:49
 15/19 Sókristály ***** válasza:

Kedves Utolsó előtti!

Biztosan van ilyen is. Nekem 4 éve van 2-es típusú inzulinfüggő cukorbetegségem. A tejes, cukros volt az első szabály, amit a diabetológián tanultam. Könnyen felkapja a vércukorszintet, de mivel könnyen felszívódik, utána hamar le is esik, és ugye a cél a stabil vércukorszint lenne.

De mondom, nem akarok vitatkozni. Gondolom a többségnél így működik, és vannak néhányan, akiknél máshogy reagál a szervezet.

Amúgy is mindig a reggeli vércukrot a legnehezebb belőni. Én pl a terhesség vége felé a 20g-os korpás kiflimet 2 részletben 1/4 óra eltéréssel ehettem meg, mert különben az egekben volt a cukrom.

2012. máj. 22. 17:01
 16/19 Sókristály ***** válasza:
tejes, cukros= tejes, gyümölcsös
2012. máj. 22. 17:02
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszi a noki ötletet, kipróbálom :) Szerinted teljes kiőrlésű rozslisztből is jó lehet? Mert én azt használok itthon.

Nekem is azt mondta a doki, hogy a reggel tilos a tej, szóval másoktól függetlenül én biztosan nem iszok a reggelihez. Most 4 hétig szigorúan be kell tartanom, aztán újabb vérvételre megyek, remélem akkor jók lesznek az eredmények. Utána is folytatnom kell szerintetek a diétát biztos ami biztos (a terhesség végéig), vagy akkor elhagyhatom? Köszönöm Nektek, így már nem érzem magam olyan elveszettnek :)

2012. máj. 22. 18:37
 18/19 anonim ***** válasza:

Teljeskiőrlésű roszlisztből is jó lesz:-)

Nekem is azt mondták, hogy reggelire tejet ne, mert gyorsan felszívódik, de tízóraira már lehet. így én akkor szoktam tejeskávét inni.

2012. máj. 22. 18:55
 19/19 A kérdező kommentje:
Szupi, akkor holnap azt eszek a pörihez kenyér helyett :) Jaj egyre jobban "tetszik" ez az egész diéta :) De már semmiképpen sem a bőghetnék kap el, ha rá gondolok :) A reggeli kávémról nem tudtam lemondani, így azt édesítővel és tejporral iszom. A tízóraim 2dl tej volt, meg egy kis keksz (persze cukormentes). Ezt azthiszem meg is tartom állandóra :)
2012. máj. 22. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!