180as szénhidrát diétánál ennyit KELL enni, vagy max. Ennyi fogyasztható?
Ennyi a maximum.
De azért legalább közelítőleg egyél ennyit, mert a babának kell a szénhidrát- de ha nem megy, akkor nem kell erőltetni.
Ezt a mennyiséget meg kell enni, de nem szabad túllépni. Valamivel lehet kevesebb a bevitel, de 160g-nál tényleg ne menj lentebb. Amúgy nem olyan sok az a 180g szénhidrát, nem hiszem, hogy gondot okoz az elfogyasztása, főleg, hogy 5, vagy 6 felé kell elosztani.
Mivel diétán vagy, gondolom nálad sem mindegy, miket eszel. Ezt úgy értem, hogy nehogy kristálycukorral pótold ki. Inkább banánnal, keksszel, hasonlókkal.
bizony , bizony :)
én már január óta számolgatok, de bele lehet jönni könnyen, csak az első két hét nehéz :)
feltétlen edd meg az előírt mennyiséget, és ha tudod, tartsd be az időpontokat is!
Szia!
Ne aggódj, könnyen belejössz :-)
Egy idő után fejből fogod tudni, hogy miben mennyi CH van, és ránézésre, hogy mennyi az adagod.
A főtt ételnél 2 lehetőséged van. Főzéskor kiszámolod az egész mennyiség CH tartalmát, aztán elosztod annyifelé, amennyit eszel. Nem túl pontos, hiszen még az sem mindegy, hogy a sűrejéből szedtél-e. Vagy rákérdezel a diabetológusnál, hogy bizonyos készételeknek mennyi a CH tartalma tányéronként. Ez is sacc lesz.
De ez nem baj, mert egy habarás vagy rántás tányérra leosztva szinte semmi. Viszont számold szigorúan a tésztaféléket, pékárút, gyümölcsöt.
Vannak helyek, ahol rendelhető diétás kaja, azokra rá van írva az érték.
Azért ne aggódd túl. Tartsd be az alapszabályokat. Kb 180 g szénhidrát, reggel 10-ig nincs tejtermék és gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonák. Így minden rendben lesz.
Reggelire pont hogy csak teljes kiörlésű kenyeret vagy zsemlét lehet enni. Nekem így tanította a dietetikus.Esetleg zabkását is készíthetsz, ha már unod a kenyeret! Bele fogsz jönni! Füzet, számológép, én is íg kezdtem két hónappal ezelőtt. Ma már fel sem írok semmit, mert fejből tudom, hogy miből mennyi lehet enni. Az összetett ételek tényleg macerásabbak, ilyenkor mindent le kell mérni, de én csináltam magamnak recept könyvet, hogy ha egyszer elékszítettem valamit, akkor legközelebb már ne kelljen számolgatni a CH-t, "csak" megfőzni.
Eleinte készíts húsokat valamilyen körettel, mert itt csak a köretet kell számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!