A hasleszorító bugyit vagy az övet ajánlanátok inkább?
Én övet használtam. Hüvelyi úton szültem reggel és már délután felraktam. Naponta pár órát volt rajtam, általában délelőttönként. Hogy ez segített-e, vagy sem, azt nem tudom, de ahhoz képest, hogy rengeteget híztam terhesség alatt (előtte igen vékony voltam és 25 kg jött fel, a pocakom egyébként 124 cm-es volt szülés előtti napon), ahhoz képest mindenki meglepődött, aki szülés után pár nappal látott, hogy mennyire nem maradt pocakom. Szerintem az öv is segített, de ez inkább alkati kérdés lehet, mert amikor szülés után mentem zuhanyozni már akkor is alig volt, a szülésznő mondta is, hogy szerencsés vagyok, mert általában ilyenkor még simán 5-6 hónapos pocakmérettel szoktak rendelkezni a kismamák.
Nekem egyébként mindenki azt mondta, hogy egyáltalán nem ártalmas, ha nem egész nap hordja az ember, csak naponta néhány órát.
Nekem az öv vált, be, a bugyit azért hagytam ki, mert nekem elég kényelmetlen volt a betéttel így is, nemhogy még a hasszorítós bugyival.
A dokim is azt mondta, hogy jó az öv, mert az első hetekben megtartja a hasfalat. Csak egész nap nem szabad használni, max. 8-10 órát.
Ja, és célszerű felíratni receptre! Tizedannyiba kerül! De csak a szülész-nőgyógyász írhatja fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!