Kelengye listákban olvastam, hogy nyári babáknak is kell vékony hálózsák Minek? Nem értem.
Elvileg takarót nem szabad használni egy olyan babánal aki nem tudja levenni a fejéröl a takarót ha ráhúzza.
Mi nem használtunk éjszaka takarót az elsö idöszakban soha, csak hálózsákot. A csecsemöhalál egyik nagy rizikója a takaró és egyéb dolgok a baba ágyban.
Második gyerek most nyári lesz, neki is vettem egy vékony hálózsákot. Még annyit, hogy az újszülöttek az elsö idöszakban mindig eggyel melegebben kell öltöztetni, a höháztartásukat nem tudják kontrolálni, könnyen kihülhetnek.
Ha feleslegesnek tartod ne vedd meg, de késöbb nem fog bele szokni. HA az elejétöl nem hálózsákban alszik, késöbb, föleg 1 év körül sok problémád lesz, mert nem fogja elviselni a hálózsákot és éjszakánként óránként mehetsz betakarni, mert mindig lerugja, de vissza nem tudja húzni.
Azért abba is gondolj bele, hogy nyáron sincs mindig 30 fok. Hűvösebb napokon igenis jól jön.
Ha hülyeségnek tartod akkor ne vedd meg és pont, majd később rájössz, hogy jó dolog, de ahogy az előző is írta már nem fogod tudni beleszoktatni. Amúgy van nyári hálózsák is, nem véletlenül. A babák tökre ki tudnak hűlni alvás közben, de csinálj amit akarsz, úgyis hülyeséget beszélünk.
Figyelmen kívül hagyva a katasztrófális stílusodat, csak válaszolok.
A fiam júliusban született, kb. 40 fok volt, panelban lakunk, a kilencediken, és délután süt be a nap, így azt hiszem, joggal mondhatom, hogy PONTOSAN tudom, milyen a panel nyáron. Ennek ellenére a fiam be volt takarva (mert nem kaptam sehol vékony hálózsákot, amúgy az lett volna rajta), mert csak úgy érezte magát jó, ha egy body-ban volt, és betakartam egy textilpelenkával. Így nem izzadt bele a ruhába, és nem is fázott. Mindez úgy, hogy éjszakára SOHA nem volt nyitva az ablak a szobában, ahol aludtunk, mert akkor sírdogált, és látványosan fázott.
Tudod a kisbabák másként működnek, mint mi, de mivel te ennyire nagyon okos vagy, miért nem csinálod úgy, ahogy te gondolod? MIért fárasztod magad (és minket azzal, hogy felteszel egy kérdést, amire nem érdekel a válasz, kizárólag addig terjednek a szellemi képességeid, hogy sértegesd azokat, akik jószándékkal segíteni próbálnak?
Biztosan könnyebb az életed így, hogy ennyire egyszerű és butácska vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!