Ugye nem lesz baja a kisbabámnak?
Tegnap derült ki, hogy 13 hetes terhes vagyok. Máskor is volt, hogy 4-5 hónapig nem jött meg a menstruációm, egészen 14 éves korom óta, mióta menstruálok, összevissza jött meg, rendszertelen volt, viszont a nőgyógyászom az monda, nem lesz ezzel baj, szóval nem ír fel sosem gyógyszert. Anyukámnál is így volt, ő is csak kb. 4 hónaposan tudta meg, hogy terhes. Rosszulléteim sem voltak, teljesen gyanútlan voltam, minden oké volt velem. Tegnap voltam a szokásos rutinvizsgálaton, akkor derült ki, hogy több, mint 3 hónapja teherbe estem. Nagyon meglepődtünk, nem terveztük a babát, de örülünk! Viszont van egy kis gubanc... Dohányzom elég intenzíven. Természetesen mikor megtudtam a hírt, eldobtam az egész dobozt, gyújtót, mindent, de nagyon aggódom, hiszen az első 3 hónapot aktívan végigdohányoztam. Az orvosnak nem mondtam, de iszonyatosan ideges vagyok. Ha most abbahagyom ( már megtörtént rögtön orvos után), ugye nem lesznek bajok? :( Köszi!
23L
Nem kell visszamenni,mert nem tud mit csinálni és nincs is mit csinálnia. Más is dohányzik terhesség alatt, ettől nem lesz testi fogyatékos gyerek,hogy észre lehessen venni Uh-n,csak kora szülött lehet(ha nem hagyod abba), vagy később asztmára hajlamos.De nem olyan vészes ez, ne aggódj. Gondolom az első Uh is megvolt és minden rendben. Aki 15 hetes koráig abbahagyja semmivel se lesz több hátránya mint aki nem dohányzik. Én 14 hetesen tudtam teljesen letenni, mert egyszerre nem ment és hétről hétre csökkentettem az adagomat. Mégis egészséges a babám és orvos ,védőnő tud róla és gratuláltak a leszokáshoz.
Boldog babavárást!
19hkm
Szerintem se görcsölj ezen, mert akkor rettentően nehéz lesz a hátralevő 27 hét. Mit tudnának már tenni?
Igen, jól írta az előttem szóló, hogy a koraszülés és az asztma veszélye áll fenn, DE! ezekre mind oda lehet figyelni innentől. Legközelebb szólj az orvosodnak, hogy emiatt figyeljen rátok, és jó, ha a védőnő is tudja, ő is meg fog nyugtatni.
De hidd el, nagyon erősek a kicsikék, nem lesz semmi baj!
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!