Szerintetek kell fogadott orvos vagy nem? Nektek volt?
Nekem nem volt. Szülésznőt is csak a második szülésemhez fogadtam, azt, akivel az elsőt szültem. Mondjuk itt nálunk Zalaegerszegen lényegében a szülésznők vezetik le a szülést, a dokik csak burkot repesztenek és vágnak/varrnak (ezt mondjuk megúsztam mindkétszer).
De ha úgy érzed hogy megnyugtatna, és nem sajnálod rá a pénzt, akkor fogadj dokit is.
Nekem volt az első szüléskor is és most is ugyanazt kérem meg.
Már a teherbeesés is bonyolult volt, főleg az elsővel. Ebben is ez az orvos segített. Közel 14 éve járok hozzá, ismeri a körülményeimet, a nőgyógyászati bajaimat.
Nekem nagyon megnyugtató volt, hogy ő volt a szülésnél.
Problémás volt a szülésem és az azt követő gyermekágyi hetek is. Bármikor hívhattam, kellett is...
A szobába külön hozzám minden nap bejött viziten kívül is.
Én ezt fontosnak tartom a magam részéről, így vagyok nyugodt.
31 hetes.
Nekem van fogadott dokim 6 év hozzá járok, tőle kértem javaslatot, melyik szülésznőt keressem, nagyon szimpatikus, akit ajánlott. Sajnos nálunk a családban voltak tragédiák korábban, amikor nem volt fogadott orvos, rosszak a tapasztalatok-e téren. Nekem így biztonságos és megnyugtató, de tényleg pénztárca kérdése.
33 hetes kismama
Nem késő, ha csak 18 hetesen mész hozzá.
Én nem akartam fogadni az elsőnél, viszont annyira rossz tapasztalatom volt az sztk-s orvosokkal, hogy megelégeltem. Soha nem válaszoltak egy kérdésemre sem. 20 hetesen mentem a dokimhoz először, elvállalt. Most a másodikkal vagyok várandós, augusztus elejére vagyok kiírva, direkt megkérdeztem, szándékozik-e elutazni, de nem megy, mert sok a szülés akkoriban.
Engem megnyugtat, mert képben van nagyjából. Nem kell minden alkalommal mindent elmesélni, mi hogy volt.
És igaz, ez pénztárca kérdése is.
Én mondjuk fodrászon, körmösön spórolom meg ezt a pénzt. Egyedül a havi gyantázásról nem vagyok hajlandó lemondani.
Most, a második szüléshez megfogadtam azt a szülésznőt, akivel az elsőt szültem. A férjem most nem szándékozik bejönni és a szülésznővel abszolút meg voltam elégedve.
29hkm
Én fogadtam, pont azok miatt, amiket a 4-es szépen összefoglalt. Én is pont ugyanígy gondolom.
DE sajnos ezt tényleg csak pénz kérdése.
Mi évek óta tettünk erre félre, mert sok rossz tapasztalatot hallottam olyan kismamiktól, akik nem fogadtak orvost...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!