Ketgyermekes edesanyak figyelmebe, masodik terhessegnel, hogy tudtatok kivedeni, hogy ne kelljen sokat emelni? 13 kgos 2 eves kislanyom, fel kell emelni, bevasarloszatyrokat, stb. Kicsit felek, nehogy baj legyen
Nézd meg, hány terhes anyukának van gyermeke, akit napi szinten emel! Ennyitől nem lesz gondd ha felemeled, Berakod a babakocsiba, bevásárló szatyrokat meg ráakasztod a Babakocsira, és tolod. Az lenne veszélyes, ha a 13 kg-ős gyereket a boltból hazáig ölben cipelnéd, + a szatyrok.
Ezek nem akkora megterhelések hogy gondd lenne berakni, kivenni a gyereket a kádból.
Magyarázd neki higy anya nem cipel, ott a babakocsi, abba ültessek bele, vagy kis motor, vagy kézen fogva séta, vagy tolókaros tricikli.
A pároddal menjetek nagybevásárolni, akkor majd ő felcipekedik. Este fürdésnél vegye ki ő a gyereket a kádból.
EN az elsovel 30 kilokat emelgettem szulesig a munkahelyemen (muszaj volt, nem tudtam otthagyni).
Jelenleg a masodikat varom, az en lanyom 3 eves, nem cipelteti magat, de ugyanugy furdetni kell stb. Eszembe sem jutna, hogy ebbol baj lehet.
Szia
Nekem egy 4,5 évesem és egy 2,5 évesem van, mellettük 9 hetes terhes vagyok. Reggel ovi-bölcsi, irány a munka :-D
Én az előző terhességemnél is úgy voltam, hogy próbáltam arany középutat megtalálni. Ha nyűgös, hogy felemeljem/cipeljem, akkor inkább leguggolok mellé, átölelem, és megpróbálom vele megbeszélni, hogy már nagylány, tud sétálni, akár szaladni is be a bölcsibe/oviba.
Persze az autóba beteszem őket, kádból is kiveszem, sőt, még a kiságyukig is elviszem, de az 4-5 lépés. Bevásárlás meg max. 1-2 kiló, a többit apa veszi meg, vagy havi nagy-bevásárlás, ami úgyis autóval intézünk.
Szia!
8 hetes vagyok és van egy 12kg-os 16 hónapos kisfiam.Én is gondolkoztam ezen,mert őt bizony emelgetni kell napi szinten,sőt futni utánna szó szerint,dobálni reptetni....,de úgy gondolom,hogy a szervezetem elég edzett.A doki sem mondta,hogy nem szabad,pedig tudja,hogy milyen idős a kicsi.Én inkább attól félek,ha már nagy pocak lesz miként magyarázom el neki,hogy nem tudok futkározni vele,de ez a holnap gondja.:))
Szia
Az én fiam 3 éves, már nem nagyon kell emelgetnem. Nekem meg is tiltotta az orvosom, mert a 14. héten véreztem egy kicsit és a méhszájam is elkezdett nyílni (22. hét). Tehát én nagyon minimális az amit emelhetek. Szerencsére a férjem sokat segít (bevásárlás, fürdetés, ő emelgeti és "repteti" a kicsit, lovagoltatja...stb) és a kisfiam is megértett, hogy csak úgy szeretgethetem, hogy mellébújok vagy legugolok mellé és úgy ölelem át vagy az ölembe ül (ami egyre macerásabb a pocakom miatt).
néha olyan szerencsétlen, bénának érzem magam, hogy még egy bevásárlás sem csinálhatok meg egyedül. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!