Mit kell tudnom az előtejről?
31. hetes kismama vagyok, és kb 2 hete észre vettem a cicimen ha picit hozzányúltam jött belőle valami.
hallottam hogy ez az előtej de milyennek kell lennie? az én bimbómon, ahogy megfigyeltem 2-3 helyről jön és egyszerre átlátszó is az egyik "lyukon" a másikon meg ilyen sárgás. normális ez? (elnézést a fogalmazásért) :)
Leírásod alapján tök normális a dolog. Vagy átlátszó vagy sárgás szokott lenni, és jöhet kevés vagy sok, egy helyről vagy több helyről is.
Ne nyomkodd, ne kaparászd, ez a lényeg.
Az előtej sárgás. A szülés után pár nap alatt fog kifehéredni.
Az előtej nagyon fontos, mert tele van a bélflórát támogató anyagokkal valamint immunrendszert védőkkel is. Sokkal zsírosabb, mint az anyatej.
köszi :)
az az igazság hogy ha egy nagyon nagyon picit megnyomom akkor jön és akkor is csak pár csepp, akkor ne nyomkodjam?
ártok vele?
Nem szabad nyomkodni (dokim mondta, már a 26. héttől van előtejem, azóta cicibetéttel tudok csak aludni), mert ha nyomkodod vagy ingerled a tejleadáskor oxitocin szabadul fel és ez méhösszehúzódást okozhat, beindíthatja a szülést. Régen a szülőszobán is alkalmazták, oxitocin termelődés segítése miatt, ma már infúzióban adják. Tilos piszkálni.
33 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!