Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxoplazmózis? Micsoda ez...

Toxoplazmózis? Micsoda ez pontosan? Az egyik ismerősömnél csináltak vizsgálatot, és pozitív lett. Nekem nem csináltak vizsgálatot. Baj lehet belőle? Van macskánk, de egyáltalán nem macskázok mióta terhes vagyok.

Figyelt kérdés

Köszönöm

19hkm

2012. máj. 14. 11:24
 1/4 anonim ***** válasza:

A toxoplazmózis (toxoplasmosis) egy parazita-fertőzés, amit a Toxoplasma gondii nevű protiszta okoz. Az élősködő a meleg vérű állatokat fertőzi, többek között az embert. A protozzon végső gazdája a macska illetve macskafélék.

[link]

Nálunk (Békéscsabán) 3000 Ft-ba került a vizsgálat, melyet az első vérvétel alkalmával néztek. Nem volt kötelező, de szerintem hasznos. Ha negatív az eredmény, akkor azt hiszem nem is nézik többet a terhesség ideje alatt. Ha pozitív, akkor időközönként ellenőrzik.

2012. máj. 14. 11:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm elolvastam. Mi van akkor ha nekem nem csináltak, nem is javasolták, illetve nem mondták h a késöbbiekben érdemes?

Holnap megyek az orvosomhoz a havi ellenörzésre, akkor megkérdezem, csak kíváncsi voltam, azért kérdeztem itt.

2012. máj. 14. 11:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen mond meg, hogy Te szeretnél egy ilyen vizsgálaton. Nálunk a védőnő ajánlotta, adott egy csekket, amit be kellett fizetni, és következő alkalommal levették a vért. Nem vagy még elkésve, ne aggódj.

Boldog babavárást! :)

2012. máj. 14. 11:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Az ellenőrző vizsgálatok majdnem pont fordítva vannak:

- ha pozitív nem jelent feltétlenül bajt, mert lehet, hogy a terhesség előtt estél át rajta, ez lenne a jó, mert akkor már nem kaphatod el, ilyenkor csinálnak egy kontrollt, ha az ellenanyag szintje nem emelkedik, akkor régi a fertőzés, ha igen akkor friss, ez a veszélyesebb, ilyenkor általában végig antibiotikumot kell szedni, tehát nem mindig a pozitív a rossz

-ha negatív, akkor még soha nem estél át fertőzősen, tehát a terhesség alatt is fertőződhetsz, én sem estem még át rajta, mi trimeszterenként ellenőrizzük

Nekem is van cicám, nem jár ki, nem találkozik idegen állattal, minimális az esélye, hogy fertőzzön, mivel a mai napig negatív vagyok. Nemcsak cicától kaphatod el: mosatlan zöldség, gyümölcs, nyers hús fertőzött lehet, nem csak fogyasztással, hanem a felületéről is összeszedheted. Fokozott higiénia és ahogy írtad is, ne macskázz, ürüléküket kerüld.

33 hetes negatív kismama

2012. máj. 14. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!