Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy tudnám megállapítani...

Hogy tudnám megállapítani hogy ez most vizelet vagy magzatvíz?

Figyelt kérdés

Már csak pár hét van hátra a szülésig, viszont észre vettem hogy valamitől nedves a bugyim. Állandóan amikor pisilni megyek. Érzem hogy mennem kell pisilni, de azt nem érzem amikor ez a folyadék kicsurog. Használok tisztasági betétet, és ugye így nem olyan kínos a dolog, viszont ha ez a magzat víz esetleg akkor meg szólnom kellene a dokimnak, nehogy valami baj legyen. Semmi fájdalom nincs hozzá, nem is büdös, nincs is színe...de mégis honnan tudjam hogy ez most csak pár csepp vizelet vagy már esetleg a magzatvíz? Ha a magzatvíz lehet valami nagyobb következménye ha nem veszem időben észre?

38 hkm

2012. máj. 14. 09:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Csak annyiból "rossz ötlet", hogy lehet bő folyás is, és hát az is hüvelyből jön...
2012. máj. 14. 09:35
 12/25 Sókristály ***** válasza:
Meg annyiból is rossz ötlet, ha mégis magzatvíz, akkor a tamponban pang a váladék, ami ugye szintén termelődik, és garantált a felszálló fertőzés.
2012. máj. 14. 09:37
 13/25 A kérdező kommentje:
Idáig szerencsére semmilyen fertőzést, és semmi betegséget nem szedem össze a terhesség alatt, nem kéne akkor ezzel megkockáztatni. akkor inkább marad a betétes megoldás, és ha úgy van akkor szólok a dokinak inkább és elmondom max. hogy nem vagyok benne biztos hogy az, de azért szóltam. Mindenkinek köszönöm a választ! Kellemes babavárást és könnyű szülést kívánok a kismamáknak :) az anyukáknak meg jó babázást :)
2012. máj. 14. 09:42
 14/25 anonim ***** válasza:

Normál betétes vagyok :)

Tampont ne! Inkább doki. Aztán legyen vaklárma inkább, de ő tud biztosat mondani. Most ezt szépen leírtam neked az előbb, mert jól megtanultam :) Aztán, ha úgy lennék most mint te, lehet én is inkább telefonálnék. :)

Majd írd meg mi lett, hátha hasznát veszem rövidesen.

2012. máj. 14. 09:51
 15/25 A kérdező kommentje:
Tettem is be egyet, délben megnézem hogy milyen szinű és szagú és mennyi a mennyisége. Igaz is kedves utolsó amit írtál hogy főbb a biztonság.
2012. máj. 14. 09:59
 16/25 anonim ***** válasza:
nekem a dokim javasolta hogy tegyek be egy papírzsebkendőt és ha az átázik akkor magzatvíz. a betét beszívja!!!!!!!az nem jó. én már 2x szültem, az utolsónál csináltam ezt és tudtam hogy magzatvíz.. tehát tegyél be zsepit és ha 2 pisilés között átázik akkor az tuti víz. én is így tettem, átázott, utána 1 óra múlva zúdúlt is kifelé :)
2012. máj. 14. 09:59
 17/25 A kérdező kommentje:
ilyen vékony betét, ezt már bevárom, délig, azután meg megnézem papírzsepivel is, és ha az is olyan lesz akkor felhívom a dokit.
2012. máj. 14. 10:01
 18/25 A kérdező kommentje:
és a papírzsepinek kb. mikorra "kell" átáznia? hogy biztosan magzatvíz legyen.
2012. máj. 14. 10:02
 19/25 anonim ***** válasza:

én elmentem pisilni, jól szárazra töröltem magam, betettem a zsepit és vártam, mikor legközelebb mentem wc-re 30 perc múlva akkor már nedves volt....és tudtam hogy nem pisiltem be. akkor megint pisiltem, megint megtöröltem magam és újra tiszta zsepi és az megint nedves volt. jobb ez a megoldás, mert a betét beszívja de a papírzsepin a legkevesebb is látszik amiről tudod hogy nem pisi :)

ja amúgy én is mindkét kisfiamat a 38.héten szültem :)

2012. máj. 14. 10:06
 20/25 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2012. máj. 14. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!