Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kedves Kismamák! Ti milyen...

Kedves Kismamák! Ti milyen házimunkát láttok el terhesen, amit még szabad és el is tudtok végezni? Szoktatok hajolgatni, ha épp muszáj lenne? 28hkm

Figyelt kérdés
2012. máj. 13. 23:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Bizony, egy kétéves mellett már ez a kérdés fel sem merül..:) Mosok, teregetek, főzök, porszívózok, söprök, és bizony hajolgatok utána eleget. Mindent szabad, ami nem veszélyezteti a testi épségedet, és ha minden rendben a terhességgel. Egyedül a cipekedéssel bánj óvatosan, és ne állj fel a székre.
2012. máj. 14. 09:31
 12/16 anonim ***** válasza:

Hét sajnos a veteményt sem érdekli, hogy én most más állapotban vagyok, úgyhogy kapálás, gazolás, veteményezés, trágyázás - mindent meg kell csinálni. Fárasztó nagyon, de a szépsége is megvan(4000 nm - es biogazdaság). A férjem nagyon keveset van itthon, így csak ritkán tud segíteni.

+ 4 kicsi gyerek + 130 nm - es ház.

Kitartás kérdése az egész

35 hkm

2012. máj. 14. 12:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Egyedül a függönyt intézte a párom, de még az ablakot is én pucoltam a második kicsivel. A szekrény tetejét is én pucoltam meg(igaz hátulról fogott, de a takarítást nem akarta)

A kádat valakinek ki kell pucolni, és sajna senki mindig rám hagyja... A kádba is ki be mászkáltam, igaz szépen lassan.

Az utolsó napig aktív voltam, a végén rendszeresen, 30percnyi sugarú körben a khtól csavarogtam. Az utolsó este az akkor 19hónapos fiam még lovacskázott a hátamon.

2012. máj. 14. 15:08
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, bár nem értem, hogy páran miért kezdtek el flegmáskodni. Mondjuk azért tettem fel a kérdést, mert érdekelnek a vélemények. Ha valaki meg feleslegesnek tartja a kérdést, amit nem értek, miért, az ne válaszoljon. Amúgy első babám lesz, veszélyeztetett vagyok, és eléggé kímélem magam meg a családom. Minimális súlyokat emelek csak, akkor hajolok csak, ha muszáj. Én nem csinálok mindent ugyanúgy, mint előtte, ezzel nem tudom mi baj van. Szerintem ne kockáztasson az ember terhesen, kímélni kell a babát és sokat pihenni.
2012. máj. 14. 19:04
 15/16 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de NEKED KÍMÉLNED KELL MAGATOKAT nyilván, mivel veszélyeztetett vagy. Aki nem az, annak nem kell annyira "félretenni" minden házimunkát. Alap esetben a terhesség tényleg nem betegség, csak egy állapot.

Azt hiszem a 9-es válaszoló írta, hogy első terhessége alatt jóval tunyább volt, mint a mostaninál.

Nálunk ez ugyanígy zajlott. Első terhességgel kíméltem magam (akkor sem teljesen, de azért ennél jobban), jöttek is a kilók rendesen. Pedig NEKEM nem volt szükségem rá. Most jóval fittebb vagyok, jóval több mindenre képes is vagyok, és jobb a közérzetem is.

Hangsúlyozom, mindenki más. Azzal semmi baj nincs, hogy veszélyeztetettként kíméled magad. Én is így tennék a helyedben.

28 hetes pocakos, 11 hónapos kislány anyukája :)

2012. máj. 14. 21:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Kímélni kell a babát és sokat pihenni...ebben igazad van.Ám ezt elég nehéz megértetni a már meglévő gyerekkel,megvalósítani meg aztán lehetetlenség.Én szerencsés vagyok,mert a nagyobbik már 20 éves,egyetemista,ám a kicsi 4 éves,így "csak" egy kis értetlenkedőm van.Konkrétan a férjem is egész nap gürizik,és bizony kell neki a főtt kaja,mosott ruha,teli hűtő.Én pedig ragaszkodom a tiszta házhoz is(ami 120 nm).Mivel az én terhességemmel semmi gond,én-az ésszerűség határain belül persze-nem kímélem magam.Szerencsére nem beteg vagyok,csak más az állapotom.A 21. hét végén vagyok,még a melómat is ellátom(saját cég),külföldre is járok hetente 1x.
2012. máj. 19. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!