Hogyan bírjátok a házimunkát 8 hónapos terhesen két éves kicsivel?
Biztos puhány vagyok, de én úgy érzem meghalok, nem bírok állni(háromszorra tudok elmosogatni, mert leszakad a derekam), ülni( iszonyú kényelmetlen)...pláne nem bírom felvinni a gyereket és a cekkert is a másodikra.
Az elsővel akkor pihentem, amikor akartam, nyugodtan tudtam pihenni, aludni napközben is.
Nekem már két éves kicsi nélkül is kezd macerás lenni. De engem nem feszélyez a dolog, csinálom apránként, ahogy tudom.
A vasalást is kb. 1 órán keresztül csinálom, aztán leállok, mert megfájdul a derekam és bedagad a lábam. 3 részletben porszívózok. Alsó szint, pihi, lépcső, pihi, felső szint, pihi. Felmosás ugyanígy.
A mosogatás még megy, bár igyekszem nem felhalmozni, mert akkor sokat kell hülye görnyedő pózban állnom, mert a pocakomtól nem férek oda. :)
Hogy bírom? Sehogy! A lábaim dagadnak, a kezem zsibbad, nem érzem az ujjaimat, a derekam leszakad, a forgóm néha úgy fáj hogy menni alig bírok. A párom 2 hete vett fel egy csajt aki heti 2 nap itt van és segít mindenben. Ja, és nálunk már 4 gyerkőc van.
35 heteske
Pont nemrég gondolkodtam azon, hogy minden tiszteletem azoké a kismamáké, akik egy kisgyerek mellett terhesek, mert én így is alig bírom.
Vasalást ülve csinálom, a deszkát alacsonyra is be lehet állítani, a mosogatással nekem is sok bajom van, na meg a porszívózás, felmosás... :) A derékfájásomra rá szoktam tornázni (Kállai Ildikó-féle), és az sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!