A 12. hetes genetika vizsgállatra mindenkinek menni kell? Huszon évessen is, és ha semmi gyanu nincs a betegségre? Se elözö vetélés, családban se semmi
Kezdjük azzal, hogy semmi sem kötelező, viszont erősen ajánlott a saját és a baba érdekében.
Bármelyik vizsgálatot megtagadhatod, még azt is megteheted, hogy egyáltalán nem mész orvoshoz, akkor is csak az egyszeri Anyaságit bukod el. Ill. a gyerek születése után oltássorozatot kap azokra a betegségekre, amikre te nem lettél terhesség alatt szűrve úgy, mint mások.
Ezek a száraz tények.
A szokás az, hogy a 12. heti uh-ra mindenki elmegy, bármennyi idős. Durva fejlődési rendellenesség nem csak később szülőknél fordul elő. A kombinált tesztet is ilyenkor csinálják. Van olyan kórház, ahol automatikusan és ingyenesen mindenkinek, és van olyan, ahol fizetős, és te választod meg, hogy mész vagy nem mész.
Én ma mentem a vizsgálatra. Teljesen jó volt, igaz, izgultam előtte, de tökéletesen rendben van a babó, szóval jó érzés, megnyugtató.
Ha nem akarsz végig izgulni, hogy mi van, és már most találkozni szeretnél a picivel, mert mondjuk már kialakult a kis arcocskája, akkor menj el, de ha nem érdekel, akkor nyugodtan hagyd ki.
Ha "kötelező" és ingyenes és a babád érdekében történik miért nem mész el? A genetikai vizsgálaton nem kockázat alapján történik, osztódáskor bárkinél előfordulhat hiba, ehhez nem kell semmilyen előzmény.
Én alig vártam, hogy tudjam, minden rendben van a babával és a vérvételek eredményével együtt és a 18. heti uh-val nyugodtam csak meg...Pedig nálunk sem volt semmilyen általad leírt előzmény.
A korábbi válaszolónak: a kombinált teszt 35 év alatt fizetős jó ideje, 35 felett ingyenes.
33 hetes kismama
Van a sima 12 hetes uh, ekkor a szokásosakon kívül nézik még a tarkóredőt. Ez mindenkinek kötelező.
És van egy másik vizsgálat a kombinált teszt, amikor is van uh, vérvétel és a 16 hetes vérvétellel együtt értékelik ki az eredményt. Ez nem kötelező, csak azoknak ajánlott, akiknek a családjában már volt genetikai rendellenesség, illetve 35 év feletti.
ja és az első ingyenes a második viszont fizetős
utolsó voltam
18:10-es ki mondta hogy nem megyek el? :)
Ez csak egy egyszerü kérdés volt,mivel nem tudtam.Köszi a válaszokat.
12 hetes vagyok, tegnap voltam orvosnal, aki azt mondta, hogy o 60 %-ban tudja mondani h minden rendben. Ahhoz hogy 99 % legyen, menjek vervetelre. Meg aznap voltam (kulfoldon elek, az elso babaval fizettem 100 eurot, most csak 12 volt).
Valahol olvastam h 35 ev felett megno az esely pl a Down korra, beteg gyerekek 70 %-at megis a fiatal korosztaly szuli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!