Három kisgyerekkel milyen az élet?
A fiam Decemberben lesz 3 lányom másfél éves és most lesz még 1 lurkó,sokat töprengek,olyan anyukák véleményére vagyok kíváncsi akinek ilyen gyorsan jöttek egymás után a gyerekek!
Kettős érzés van bennem ,szeretném is ,de egyben félek tőle,tervbe volt véve a 3 baba ,de nem most,majd úgy 4-5 év múlva!Hiszek a sorsban,hogy ennek így kell lennie hisz védekezés mellett fogant(óvszer)persze ott van még a De!
Véleményekre vagyok kíváncsi!
Ne aggódj, belejössz.
Én ugyan nem teljesen így vagyok, de nálam is 3 kicsi van. 3,5 éves a lányom, és 21 hónaposak az ikerfiaim. (3 perc van köztük, csak hogy a korkülönbséget is írjam :-) )
Mi is 3 babát terveztünk a párommal, 2-2 év különbséggel, hát kicsit gyorsabban sikerült. Az eleje piszok nehéz volt, de csak az ikresség miatt, nem tudom hogy milyen lett volna 3 egymás utáni babával. De nem hiszem hogy nehézségi fokra más, csak a körülmények miatt. Ha így lehet bírni, úgy is. :-)
Van már tapasztalatod, rutinod, sokkal könnyebb lesz mint az első babával ebből a szempontból.
Mióta a fiúk tudnak mászni, semmi gond nálunk.
Gratulálok a piurokhoz!!
Tegnap elmentunk a ferjem unokatesojahoz.
Az ikrek 1,5 evesek, a kislany 2,5 honapos!!!
Csajok, minden elismeresem az ove! Raadasul keszitett 3 fele sutemenyt is... NEm tudom hogy csinalja.
Nekem egy van (3 eves, a masodikat varom).
Nekem még csak most születik hamarosan a harmadik - a nagyok 3 és fél éves lány, 21 hónapos fiú - de nem aggódom. A két nagyobbom olyan szinten jól elvan egymással, órákig eljátszanak, de egyedül is mindig jól boldogultak. Ritkán van probléma, hogy nekem dolgom lenne, velük meg baj van. Csak a kisebb alszik napközben, a lányom két évesen abbahagyta a délutáni alvást, azóta sem hajlandó, viszont olyankor engedem neki, hogy mesét nézzen, így nincs probléma, tud a kicsi nyugodtan aludni. Ráadásul napközben nem is kell altatni, lefekszik magától és elalszik szépen. Este is csak azért kell kicsit velük lennem, hogy alvás helyett ne kezdjenek játszani. :-))
Fürdés és vacsora után mesélünk, fél kilencre alszik mindkét lurkó, ez így nagyon kényelmes.
Kertesben lakunk, pici hátsó kertünk van, abszolút gyerekbiztos, direkt semmi olyan nincs, ami sérülést okozhatna, csak egy kis ház, benne babakonyhával, kis asztallal, székekkel, meg egy homokozó. Kimenni nem tudnak, nincs kijárat, csak a házon keresztül, így csak kiengedem őket, eljátszanak, én meg tehetem a dolgomat.
Sokan ijesztgettek, hogy milyen nehéz lesz a kis korkülönbség miatt, de nem olyan vészes. Nem mondom, néha kell zsonglőrködni, de megoldom. Ezért nem tartok a picitől sem - remélem, ugyanolyan problémamentes baba lesz, mint a tesók. Ha meg mégsem, majd megoldom valahogy. Még 4-5 hét és megérkezik. :-))
Barátnőmnek is három gyerkőc van, a két nagyobb az enyémekkel nagyjából egyidős, a pici 3 hónapos, ő sem panaszkodik, a nagyobbak nála is remekül lefoglalják egymást, nincs velük probléma. Ő is azt tapasztalja, amit sokan mondanak: három gyerekkel még könnyebb, mint kettővel. :-)
Bocs az offért, de mi most tervezzük a harmadikat kicsik mellé.
Ti majd visszamennétek dolgozni, vagy inkább sokáig otthon maradtok a gyerekekkel?
Nem féltek, hogy a munkaerőpiacon már nem lesztek "kelendők"? Én ettől nagyon tartok, mert már most két gyerekkel sem fényes a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!