Kismamák! Nálatok is ilyen a rendszer? Lent.
Sajnos így működik, ha nincs probléma, akkor a 18-20 heti UH utána a 30 hetes a kötelező. Én magánrendelésre járok, de UH-ra az SZTK-ba. Szerencsém volt, mert pont karácsony-szilveszter időszakra esett a 18-20 hetes UH, így megnézték 17 és 22 hetesen. De utána csak 30 hetesen volt.
Nekem is mindig beírják, hogy szívhang rendben annak ellenére, hogy nem hallgatjuk meg. Vizsgálat viszont minden alkalommal volt.
38+5 hkm
Hát sajnos, nagyon sok helyen ilyen... Én legutóbb negyed 3-kor estem be, mert a nagylányom fél2ig aludt. Én voltam az utolsó, és közölte, hogy legközelebb időben kellene jönni. Megjegyzem, 3 óráig van hivatalosan terhesgondozó. Aztán, a 18 hetes ultrahangon mondta, hogy a méhlepény nagyon közel van a belső méhszájhoz, kerüljük a szexet, Oké, de semmi mást nem mondott. Azóta megtudtam, hogy emelni sem szabad(tudja, hogy van egy 2évesem), plusz ha ez így marad, valószínű császár lesz. De a doki SEMMIT nem mondott, csak, hogy no szex. Kérdeztem, hogy látni-e valamit, hogy kisfiú, vagy kislány. Azt mondta, ezt még korai megkérdezni, majd menjek el magánba kb. egy hónap múlva, ott ránézünk. Hát persze! Akkor már inkább én is 4dre megyek. De hogy a méhlepényt nem kell megnézni a 30 hetes ultrahangig???!!! Ez nekem furcsa, hogy nem rendelt vissza kontrollra. Majd elmegyek 4dre, ott talán a pénzemért többet foglalkoznak velem. Sajnos ez van. Tudnék még írni, de sajna nincs több időm. Boldog Babavárást mindenkinek!
21h km
Szia!
Nekem is azt mondták a 18 hetes UH-on, hogy majd legközelebb 32. héten menjek. Kérdeztem is a védőnőt, hogy tényleg? Nem értettem félre. Azt mondta, hogy tényleg így van, ha nincs panasz, nem kell menni hamarabb.
Magánrendelésről: (én nem oda járok, csak mesélte az 1ik barátnőm, ő oda járt) 2 hetente hívta az orvos, ami kéthetente X Ft (itt konkrétan 5000, de hallottam már, hogy 7-8 akár 10 ezer is lehet ez alkalmanként, ez változó), és persze ezért az összegért semmit nem mondott neki. 2 perc sem volt az egész vizsgálat + UH. Kezébe nyomott egy fotót, tessék itt van, de azt már nem mutatta meg, hogy mi micsoda azon a fotón. Monitort sohasem nézett, szívhangot sohasem hallott. Én ki voltam akadva, hogy a kórházban úgy vizsgálnak, mintha futószalagon mennénk, de mikor mesélte, hogy magánrendelésen sem különb a helyzet, megnyugodtam.
Akkor sem kapsz többet, ha magánba mész, és ha bármi gond van,így is úgy is az ügyeletre kell rohanni, szóval kár ezen sopánkodni.
A kiskönyved azért van, mert abba a védőnő is bejegyzi adolgokat (vizeletvizsgálat, magzati szívhang, súly stb) ezalapján mondhatja azt a doki, hogy minden oké.
Két terhességem volt, ugyanígy teljesen feleslegesnek tartottam a terhesgondozást, de ez van. A pecsét kell.
Véletlenül nem a Kapásba jársz?:)
Én is ma voltam és ugyanez történik. 29 hetes vagyok ultrahangra a Jánosba járok,arra kértem beutalót. Ami nekem furcsa,h 6 hetes (!! ) terhesen vizsgált meg utoljára kézzel doki. Nem azért, nem hiányzik,h nyúlkáljon,de honnan tudja h pl a méhszáj rendben van-e?
Én sztk-shoz jártam, mondjuk csak a kötelező uh-ra adott mindig beutalókat, de amikor már tudott magzatszívhangot nézni, mindig nézte (azaz hallgatta). Sokmindent nem kérdezett tőlem se, csak hogy jól vagyok-e, van-e panasz stb. Ctg-re is küldött a végefelé rendesen.
Ja, és elmentem én is 3D uh-ra, de puszta kíváncsiságból meg az élmény miatt....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!