Milyen gyakori az RH negatív vércsoport egy nőnél? Ilyenkor miért kell ellenanyagot vizsgálni terhesség alatt? 28hkm
Én is RH negatív vagyok.
Én azt tudom, hogy ellenanyag injekciót kell majd kapnunk szülés után és ugye nem kaphatunk más típuső vért.
Mást még nem mondott a dokim.
Eléggé gyakori, egy ember vagy negatív, vagy pozitív lehet, a pozitívok kicsit többen vannak, mert az a domináns.
Azért kell ellenanyagszűrés, mert a következő terhességedre veszélyes lehet, ha most negatívként a kisbabád pozitív.
Az Rh- anya szervezete "idegen" tényezőként fogja fel a következő babát, ha az is Rh+, mint az előző baba. Ennek következménye a következő babára nézve halálos, ezek a magzatok hamar elhalnak, és nagyon eldeformálódottak.
Hogy ezt kiküszöböljék, ha negatív vagy, és pozitív babád születik, szülés után kapsz a fenekedbe egy ún. ANTI-D injekciót, ami ezt az érzékenységet kivédi, és a következő terhességnél pozitív babánál sem lehet gond.
Amennyiben történik rajtad olyan vizsgálat, ami vérrel jár, és keveredhet a te és a babád vére, szintén kapsz anti-D-t. Ilyen vizsgálat az amniocentézis.
Én RH negatív vagyok, férjem RH pozitív.
Akkor a baba bármilyen lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!