Betartjátok a védőnő utasításait? Nem tartjátok irreálisnak a kéréseit?
Azt mondta a védőnőm, a kerékpározást azonnal hagyjam abba (eddig rendszeresen ezzel jártam) még sík úton is, hiába teleszkópos.
Bevásárlásnál is max. 1-2 kg-ot vihetek haza szerinte.
Ez is megoldhatatlan, hiszen akkor fordulhatnék 3-szor naponta mivel a férjem a munkája miatt ritkán tud segíteni.
Valamint ne egyek hizlaló gyümölcsöket (pl.körtét, banánt), fehér kenyeret és ne hízzak havi 1kg-nál többet.
Ha belegondolok, akkor szülésig csak kényelmesen sétálgathatok miközben teljes kiőrlésű kenyeret majszolok brokkolival???
15/19-es hozzászóló! Nagyon sajnálom, ami veled történt és nagyon rendes tőled, hogy óvaintesz mást is a butaságtól.
Én is azt mondom, hogy a védőnő azért van, hogy védje a magzatot (nem véletlenül VÉDŐnő) és olyan tanácsokkal lásson el, ami szerinte fontos az egészségetek érdekében. Sose voltam egy nagy biciklis-rajongó, sőt sokszor nagyon idegesítőek, de ha te hozzá vagy szokva és inkább kockáztatsz, mint hogy lesétáld azt a tízperces távot, akkor hajrá. Persze igazuk van azoknak is, akik azt mondják, hogy ne változtass a szokásaidon, max ha kényelmetlenül érzed magad, de ne feledd: MINDEN EMBER MÁS, és lehet, hogy akinek a tizen x kilós gyerekét emelgetve sincs baja és egészséges második/harmadik baba születik, de az is lehet, hogy neked bizony bajod lehet abból, hogy ugyanekkora súlyú élelmiszert viszel haza. Amúgy meg, szinte minden gyümölcs hízlal, mert cukor van bennük, ennyi erővel ne egyél dinnyét, barackot, epret, cseresznyét, szőlőt, stb. Szóval ez tényleg kicsit túlzás.
Szerintem amit reálisnak tartasz azt fogadd el és tartsd be, ami nem irreális, arra kérdezz rá, hogy miért, illetve kérdezd meg a dokid, hogy neki mi a véleménye erről.
Boldog babavárást!
Nekem csak annyit mondott,hogy a napi édesség mennyiséget csökkentsem :)
Amúgy 17hetes vagyok, nyers húson és tojáson kivül mindent megeszek és reggel egy banánnal indítom a napot és utána jön a reggeli és minden nap édesség.Eddig fél kg plussz sincs rajtam,pedig az első 3 hétben fogytam 3 kg-t így annyi hízás eddig még belefért volna.Egyedül járok jórészt vásárolni.
Naponta 3-4szer sétálok a kutyákkal.Volt ,hogy kocogtam is velük egy picit. Bár a 12 hét után,mert egyszer volt már egy vetélésem.Ha nagyon sáros idő van akkor én teszem őket bele a kádba.(10 és 12 kg-t nyomnak.) Ki szoktam menni kosárlabdázni, nem futok csak dobálom. Ha vidéken vagyok bicajozok,pedig el vagyok már szokva ettől. Van ,hogy több órán keresztül csavargok, intézek dolgokat ,bkv-n utazok.
Sőt heti egyszer-kétszer pizzát eszek vagy mekis kaját.
Jah és kedves 19-es. Mielőtt másnak ilyet kívánsz ,légyszi gondolkozz.
1. az előző két gyereknél,(te írtad) te sem tartottad be a igazán ezeket.
2. az ,hogy most ez történt mástól is lehet.
3. itt mindenki a saját tapasztalatát írja le. A kérdező kíváncsi rá. Ezek szerint ő se igazán ért egyet a védőnővel.
Tanuljátok már meg az életben ha már anyák vagytok ,lesztek,hogy nem kívánunk a másiknak rosszat még akkor se ha velünk olyan dolog történt. H
Ha eddig is így éltél kedves 19-es és másoknak kívántál rosszat akkor ne is csodálkozz ,hogy így jártál.Sőt örülj,hogy nem lett nagyobb baj.Mert ha másnak rosszat kívánsz előbb utóbb visszaüt rád. És meg is érdemelnéd ezek után!
A kérdéshez még annyit: hogy igen nekem is volt egy vetélésem.Mindenre ráfogtam,hogy ettől és ettől lehetett,de végül nem derül ki miért történt.
Ezért vigyáztam a 12.hétig. És ésszerű keretek közt most is vigyázok,de nem fogok kalitkában élni. Főleg nem rettegve élni pl: két termékkel többet vásároltam (+1kg) akkor hazafele szétaggódom az agyam,hogy nehogy elmenjen a baba,beinduljon a szülés stb.
Ha megkívánok egy sajtburgert vagy fél kg banánt akkor elhízom e. Vagy ha 2-3 napi székrekedés alatt 1kg-val többet mutat a mérleg akkor már a körmöm rágom.
Vagy ha megkívánom a párom és együtt vagyunk akkor közbe a babára gondolok és utána remegve várom ,hogy mozog-e még,él e még.
Vagy nem takarítok többet ,mert 1 óra után megfájdul a pocim.De lehet egyszer ez miatt baj lesz ,így inkább fekszem.
Én élvezni szeretném az várandóságom ,mert terv szerint ez az "első" és utolsó.Nem pedig tehernek felfogni és arra emlékezni,hogy mennyi lemondással járt és mennyi idegeskedéssel.Szerintem nem csak én vagyok így vele!
Utolsó voltam. Le lehet pontozni :)
A védőnő nem ismer, mivel most mentem legelőször hozzá (11 hetes vagyok) és csak felvette az adataim, tehát csak a lakcímem tudja, a súlyom, vérnyomásom és kész.
Ezek után kérdeztem rá a kerékpárra és azonnal leintett.
A 10 perc kerékpárral pedig 40 perc gyalog, ami oda-vissza 80 perc amit nem fogok végigsétálni majd a rekkenő nyári hőségben.
Szerintem amíg nem hízok sokat, nem kell az orrára kötnöm, hogy a mai menüm mi volt.
Nem görcsölök, nem vérzek, szinte semmi bajom az émelygésen kívül, így miért ülnék otthon?
A kutyánk is igényli a mozgást és én is, ráadásul szerintem a babának is jót tesz, ha az erdőbe megyünk a városi levegő helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!