Betartjátok a védőnő utasításait? Nem tartjátok irreálisnak a kéréseit?
Azt mondta a védőnőm, a kerékpározást azonnal hagyjam abba (eddig rendszeresen ezzel jártam) még sík úton is, hiába teleszkópos.
Bevásárlásnál is max. 1-2 kg-ot vihetek haza szerinte.
Ez is megoldhatatlan, hiszen akkor fordulhatnék 3-szor naponta mivel a férjem a munkája miatt ritkán tud segíteni.
Valamint ne egyek hizlaló gyümölcsöket (pl.körtét, banánt), fehér kenyeret és ne hízzak havi 1kg-nál többet.
Ha belegondolok, akkor szülésig csak kényelmesen sétálgathatok miközben teljes kiőrlésű kenyeret majszolok brokkolival???
Én kifejezetten utálom, mikor idegen emberek egy másiknak azt tanácsolják, hogy tojd le azt, amit a védőnőd tanácsolt neked (aki ismer személyesen, látott, hallott és ismeri a körülményeket) és csinálj mindent nyugodtan úgy, ahogy nekik jó volt.
Lehet, hogy túlaggódja a babavárásod, de könyörgöm, nem ez a dolga??? Ha meg nemtörődöm lenne, akkor meg az lenne a probléma!
Én is cipekedtem a boltból, mert van már 3 gyerekem és nesze neked, 25 hetesen be is indult a szülésem. Szerintem nem érte meg. Ide rinyáltam a kórházi ágyból, hogy vajon egy ekkora magzatnak mekkora az életben maradási esélye? Én hibámból történt minden, mert a terhesség nem arra való, hogy hőst kreáljunk magunkból, hanem vigyázzunk arra a kis életre, aki kibérelte 9 hónapra a pocakunk.
Azóta vigyázok magamra, nem is emelek sokat. Bár így az utolsó hetekben kezdem magamnak megengedni, hogy akár 3 kilót is hazahozzak. De a családomnak szüksége van rám, így kibírom az előző életem és ritmusom nélkül még ezt a pár hetet. Utána majd súlyzózok eleget a babával és a többi gyerekemmel, meg a házimunkával.
A kajáról meg annyit, hogy egyénfüggő. Védőnő adott egy tanácsot és az, hogy megfogadod e vagy sem, a te döntésed.
Ennyi hülyeséget egy helyen.. :O
A biciklizést mérsékelném, nehogy baj legyen (akármilyen profi vagy is, nem most kéne bővítened a palettát egy biciklis balesettel, a hibás meg nem csak te lehetsz).
A bevásárlásnál inkább arra figyelj, hogy a tested mit jelez. Ha túl sok, amit vinni akarsz, érezni fogod, akkor inkább fordulj kettőt, de nem hiszem, hogy ez előfordulna.
Gyümölcsöt meg nyugodtan egyél, minél többet!
Attól, hogy babát vársz még nem kell nyúllá válnod egy ketrecben, ép ész keretein belül mindent ugyanúgy egy kis plusz vitaminnal felvértezve.
Diétára fog? Mégis milyen alapon? Majd ha magas lesz a cukrod, akkor a dietetikus diétára foghat, de ő ilyen elvárásokkal bújjon szégyenében a föld alá.
Boldog, védőnőmentes babavárást!
38 hkm
Mivel az én hozzászólásom le lett pontozva, ahol elmeséltem hogy akart babám megszületni 25 hetesen, mert túlterheltem magam, ezért most ugyanilyen jó szívű leszek, mint ti, akik itt nagyarcoskodtok és adják a sok buta tanácsot:
járjatok ugyanúgy, ahogy én. Tényleg. Szívből kívánom. És mikor majd ti is óvatosságra intetek egy másik kismamát, mert tanultatok a saját károtokból, akkor legyetek ti is lenézve.
Mellesleg a védőnő azért van, hogy védje a magzatot, mert túl sok a hülye ember, akikből sajnos kismamák válnak. Ezért tanul a főiskolán. Bár gondolom az itt unatkozó anyukáknak mindenféleképpen nagyobb a végzettsége és a tapasztalata. :)
És akkor most én is beváltok gyerekbe, hogy ti és lepontozok mindenkit, mert elvettétek a homokozó vödrömet. :)
Szerencsére nekem jó fej a védőnőm:):):)
A lányommal 36 hetesen még bicajoztam, és 10 nappal túlhordtam, akkor is csak azért hagytam abba,mert már nem esett jól.
Most a második lányommal vagyok 24 hetes kismama,vannak dolgok amiket nem tudok kikerülni, a 17 hónaposat belerakni a bicikliülésbe,etetőszékbe,fürdőkádba. Bevásárlást is el kell intézni,de sikerül mindig úgy alakítani,hogy 4 kg-nál nem több.
Ha érzem fáradok,pihenek kicsit.
Én eszek mindent ami jól esik,van hogy banánból 3-at is egy nap. Nem fogja kivenni a kezemből. Legfeljebb rámszólhat,hogy sokat híztam.
Jobb óvatosnak lenni, de azért nem élhetünk burokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!