Ha menstruálok és fáj, görcsöl a méhem és ha 15 hetes terhes lennék, akkor érezném a fájdalomból, hogy nagyobb a méhem?
Mindent átolvasva sem értem.
Ha görcsölve menstruálsz, akkor nem vagy terhes. Pláne nem 15 hetes...
Én értem. a sógornőm kétszer volt terhes, egészséges lányai lettek. Mindkétszer végigmenstruálta a terhességét, piros vérrel, pici fájdalommal, mint egyébkor is. Az elsőnél 5, másodiknál 4 hónaposan vette észre, hogy egyáltalán babát vár. Normális, egészséges, átlagos testalkatú nő, és mégis. Van ilyen.
Válaszolva a kérdésre, szerintem még nem éreznéd nagyobbnak, én a kb 20 hetes keményedéseknél kezdtem érezni, hogy úgy "rászorul" a méhem a babára, kitapinthatóan érződött a teste, meg nyilván a "dudor" is akkor már elég nagy volt, hogy érezzem. Szerintem tesztelj, abból kiderül :)
Igen-igen, "végigmenstruálta".
És benéztél a sógornőd bugyijába is, hogy mennyi vér volt ott?
Pár csepp piros vér lehetséges, rendes menstruáció nem.
A menstruáció azt jelenti, hogy LEVÁLIK A MÉHNYÁLKAHÁRTYA, és távozik a hüvelyen keresztül (vérzés formájában). A méhnyálkahártya az a közeg, amiben MEGTAPAD a baba. Ha ez leválik, akkor viszi magával a babát is, ezt nevezik vetélésnek...
Szerinted miért kell terhesen minden kis vérzéssel orvoshoz rohanni? Mert vetéléskockázat van.
Bocs, ha így kifakadtam, nem akarlak bántani kedves válaszoló, csak x-edik ilyen választ olvasom, hogy valaki "terhesen menstruál", és ennél nagyobb baromság nincs. Mellesleg az a legrosszabb, hogy még egy olyan választ sem olvastam, hogy valaki azt írná: "én terhesen menstruáltam", csak olyat, hogy valakinek a nagymamája, szomszédja, barátnője stb.
Egyetlen okát ennek abban látom, hogy az illetők, akik (minden bizonnyal így értékelik a helyzetüket), rég óta használnak már valamilyen hormonális és vagy méhen belüli fogamzásgátlót. ezek az eszközök lecsökkentik a vérzés intenzitását és hosszát is, így ők ha vérezgetnek is terhesen, nem tudják már megkülönböztetni, mert "nem emlékeznek" arra, hogy milyen egy "rendes havi vérzés".
Azt nem tudom, Kérdező milyen helyzetben van, de gyanítom hogy ilyesmiről van szó...
Mindemellett sajnos annyira sokat beszélünk erről a jelenségről, pedig a terhességek 98%-ban valószínűleg (az szám nem hivatalos adat, csak egy becslés) nulla vérzés van terhesség alatt, hiszen régen és ma is erről ismeri fel az ember lánya leggyakrabban, hogy terhes, hogy kimarad a vérzése...
Na bocs ha hosszú lettem, csak ez a városi legenda nagyon bosszant és időről időre kiírom magamból, bántani senkit nem szeretnék...
Utolsó!
Valójában én is meghökkenve olvasgattam régebben a fórumokon, hogy terhesen menstruáltak, mert én nem így tanultam anno, hogy ez lehetséges.
Egyszer tettem is fel egy kérdést, én még néhány válaszoló engem nézett bolondnak, hogy nem hiszem el nekik, hogy terhesen menstruáltak. Rendesen...
Ezért találtam furcsának az előző mensimet és kezdtem el aggódni ,hogy lehet nekik van igazuk?! És hidd el, ha sokan állítják ezt, akkor még te is elbizonytalanodsz.
Azután a mensim után elmentem a dokihoz, hogy nézze már meg, hogy terhes vagyok. Kérdezte, hogy mikor volt meg utoljára: mondom 2 hete. És akkor kinyílt a szeme, "dehát akkor hogy lenne terhes?" És ő egy tapasztalt, régóta praktizáló orvos.
Amúgy nincs pozitív tesztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!