Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap leszek 5 hetes terhes,...

Holnap leszek 5 hetes terhes, holnap megyek dokihoz. Fog már látni valamit UH-n?

Figyelt kérdés
Szombaton kellett volna megjönnie.

2012. máj. 7. 20:52
 1/10 anonim ***** válasza:
még fölösleges,ugyanis nem lesz még szívhang.Én tegnapra nem vártam,és még csak a 8.-ik héten megyek dokihoz.
2012. máj. 7. 20:54
 2/10 anonim ***** válasza:

A baba méretei: az 5. héten a csíra kb. akkora, mint egy almamag.

A baba fejlődése: Ezen a héten a csíra belső sejtjeiből kialakul 3 speciális csíraréteg. A külső réteg (az ektoderma) hozza majd létre az agyat, a gerincvelőt az idegeket, a bőrt, a körmöket és a hajat.

A belső réteg (az endoderma) hozza létre a légzőrendszert és az emésztő rendszert, valamint a máj és a hasnyálmirigy egyes részeit. A középső rétegből (mezodermából) alakul ki a szív, a vesék, a csontok, a porcok, az izmok, a vérsejtek.

3 hetes embrió (5 hetes terhesség)

3 hetes embrió (5 hetes terhesség)

Az ötödik héttől már hüvelyi ultrahanggal is kimutatható a terhesség, de ilyenkor még csak a petezsák látszik (egy fekete, nagyjából kör alakú folt az ultrahang felvételen), a benne lévő embrió nem. (Ezért nem kell megijedni, ha a leleteden azt olvasod, hogy élő embrió nem látható.) Csak a 8-10. héten célszerű felkeresni a nőgyógyászt, hogy megállapítsa a terhességet, amikor már látszani fog a baba, sőt még a szívverése is.

2012. máj. 7. 20:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Én 7hetesen voltam.Volt szívhang,de egy kis pötty volt még csak a kicsi.1cm :) Nekem a 34napos ciklusom késett 7napja,mikor teszteltem.Január 22én kellett volna,és 29-30án teszteltem.Február 15.én mentem dokihoz.(Bár igaz,nekem egy hetet elszámolták,szóval 8hetes voltam akkor már majdnem)
2012. máj. 8. 06:00
 4/10 anonim ***** válasza:
5,5 hetesen mentem orvoshoz. Adott uh képet, és mutatta rajta, hogy a kis fekete pöttyöt kell növesztenem:-). Szívhang még nem volt, két hét múlva kellett visszamennem, akkor már volt szívhang. Ha mást nem, azt látja, hogy jó helyen tapadt meg.
2012. máj. 8. 08:15
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!! :) Úgy megnyugodnék, ha legalább annyit mondana, hogy jó helyen van!! :) 4-re megyek, nagyon izgulok, első bab! :)
2012. máj. 8. 12:12
 6/10 A kérdező kommentje:
Megjöttem, 3,5 mm-es fellazulás látható, petezsák még nem..
2012. máj. 8. 17:17
 7/10 anonim ***** válasza:
4. válaszoló vagyok. Mikor kell visszamenned?
2012. máj. 8. 18:19
 8/10 A kérdező kommentje:
3 hét múlva csak.. De szerintem 1 hét múlva elmegyek egy másik dokihoz! :)
2012. máj. 8. 18:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Miért akarsz elmenni egy másik dokihoz :) ? Szerintem még nem fog többet látni ő sem...én is 5 hetesen voltam először, és csak megvastagodott méhnyálkahártyát látott a dokim. Kb 7 hetes pár naposan mentem vissza hozzá, akkor már volt szívhang. Türelmesnek kell lenni, tudom, nehéz, én azt éreztem egészen a 12. hétig, hogy megőrülök, olyan lassan telik az idő, és nagyon nagyon távolinak tűnt minden. Kitartás! 34 hkm
2012. máj. 9. 12:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Csak azért szeretnék elmenni egy másik dokihoz is, hogy legalább azt mondják, hogy ott a petezsák!! :) Nagyon várom már, hogy elmondhassam a hugomnak, és anyuéknak, anyósoméknak, de addig nem merem, amíg nem mondják 100%-ra a babót! :))
2012. máj. 10. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!