32 hetes terhes vagyok, de még nem voltam fogorvosnál. Gond lehet belőle? Nemrég költöztünk, egyszerűen nem jutottam el a dokihoz .
Te dolgod. Azért ajánlatos elmenni, mert terhesség alatt tönkremehetnek a fogak, mivel sok mindent 'kiszív' a magzat az édesanyából.
Ha nincs különösebb problémád a fogaiddal, akkor nem kell elmenned. Max. ha van egy feles 10 perced, akkor egy ellenőrzésre.
Amúgy én elmentem az elején és megcsináltattam azt, amivel volt gond. Azóta sincs gondom a fogaimmal.
Nekem a fogorvosom mondta, hogy terhesség alatt sem romlanak jobban a fogaink, ha rendesen ápoljuk, úgy mint eddig, és akkor nem lesz baj. Egyébként ajánlott tényleg elmenni, legalább egy ellenőrzésre, ja és a pecsét sem utolsó dolog :). Boldog babavárást :)
23 hkm
Szia!
Nekem már van egy 2és fél évesem és most 36+2 napos terhes vagyok. Egyik terhességem alatt sem voltam fogorvosnál. Azért is mert az első terhességemet végigdolgoztam és nem is lett volna időm elmenni az orvosomhoz (szerencsére rendeben vannak a fogaim). De kórházban dolgozom így az ottani fogászokat megkérdeztem, hogy ilyenkor mi a teendő. Nekem is ezt mondták, hogy megfelelő vitaminpótlás és ápolás mellett nem lehet gond. A lányomnál sem volt és most a kisfiamnál sincs probléma. Ápolom a fogaim Elmexel szedem az Elevitet és külön Kalciumot is. Neked is ezt ajánlom. Gondolom, ha lett volna panaszod elmentél volna.
Boldog babavárást!
Csak ajánlott. Én voltam az első babánál és utána is, semmi nem romlott el a terhességtől. Én szedtem Elevitet és ugyanúgy mostam a fogam mint előtte.
Most is babát várok, de nem biztos, hogy megint elmegyek, mert a 2 évesem mellett semmi időm rá. Majd elmegyek ha megszületett a picur.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!