Okoz valakinek a vastabletta hasonló problémákat?
Úristen napi kettőt?Az nem túl sok egy kicsit?Én napi egyet szoktam bevenni és pl. aznap amikor a terhesvitamint van a soron(mert azt is csak 3 naponta szedem)a vasat nem veszem be mert valamennyi abban is van.Lehet ha csökkentenéd az adagot akkor nem is lenne ilyen problémád.Nekem nincs ilyen bajom.
Üdv. 20 hetes km.
Én a ferrograd folic-ot szedem.
Első voltam.
Nekem is 2x1-et kell szednem mert nagyon alacsony a vérképem szerint a vasam.
"Az átlagos felnőtt szervezete 2,5-5 gramm vasat tartalmaz, ennek legnagyobb részét a vér oxigénszállító molekulájához, a hemoglobinhoz kötve. Másik része a különböző szállítófehérjékhez kötődik. A vas legfontosabb feladat az oxigén és a szén-dioxid szállítása."
Tehát mindkettőtöknek nagyon fontos!!!
Én este 10 és hajnali 7-kor szedem be, mert így nem ütközik a magneB6-tal és olyan ételekkel, amik a felszívódását akadályozzák. (tej, tea stb)
Így nekem székrekedésem sincs tőle és a pukik....hát istenem a kismamik amúgy is "gázosak".
Nem is biztos, hogy a vastablettától pukizol :)
Amúgy meg ne tartsd vissza, mert nem tesz jót a beleidnek és a hasad is keményedni fog tőle.
És ha valaki meghallja...na istenem. Mindenki csinálja :)
Persze én könnyen beszélek, mert a 38. hétben vagyunk és már régóta nem nagyon megyünk sehova :)
Boldog babavárást és ne szorongj ilyeneken :)
A terhesség alatt annyi minden máson lehet izgulni, ez a pukidolog meg annyira túl van lihegve......:)
Első vok.Leírom az enyémre mi van írva.
A ferrograd folic filmtablettákat legalább egy órával az alább felsorolt gyógyszerek ill. élelmiszerek előtt vagy legalább kétórával utánna szabad csak bevenni,egyébként a gyógyszer hatása változhat.Ilyenek:antacidok(gyomorsavszint csökkentők),kalcium pótlók,oxalátok és foszfátok,tea,kávé,tojás,tej és más tejtermékek,teljeskiörlésű kenyér és gabonafélék,diétás rostok.
Nekem is napi kettőt kell szednem,jövő héttől vénásan.Annyira rossz a vérképem.Szóval tuti hogy nem sok.
De nekem nincsenek panaszaim tőle,lehet nem is segít sokat...
34 h
Nekem 3 nap után hányingerem, émelygésem volt a Neo Ferro Folgamma tablettától. A nőgyógyászom nem javasolta, hogy tovább szedjem, szerinte önmagában ez a gyógyszer úgy sem oldaná meg a vashiányt Sok friss zöldség, gyümölcs helyette.
Ha érdekel valakit nekem maradt 94 szem tabletta, olcsón eladnám, postázom, ha kell.
35 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!