Tudom hülyén hangzik, de hogy működik a táppénz?
Szia!
Nem tudom hova valósi vagy, én múlt héten hétfőn írattam ki magam táppénzre, nekem is azt mondták itt a fórumon hogy kell egy igazolás a nőgyógyásztól hogy terhes vagy és aztán a háziorvosod ír ki. Nem így volt, bementem a nőgyógyászomhoz hogy szeretnék igazolást kérni hogy mehessek táppénzre és kérdezte hogy oda vagyok-e bejelentve (mármint kerület) és akkor mondta hogy akkor ő is feltud venni. Szóval először mindenképpen a nőgyógyászatra/terhesgondozásra menj, ő is lehet hogy ki tud írni.
Boldog Babavárást!
Sajnos igen (magam kárából kiindulva), ugyanis van egy csavar a táppénzben, mégpedig a kifizetés.
Ha TB kifizető hely, akkor minden oké, nem fog csúszni a kifizetés, de ha nem az, akkor szívás, ugyanis megkapod a táppénzes papírt, azt le kell adni a munkahelyednek, a munkahely továbbküldi az OEP felé és az küldi a pénzt. Ez így egyszerűnek hangzik, de nem az, mert pl az én melóhelyem lusták gyülekezete.
Én január 18-án mentem el táppénzre. Azt hittem, hogy februárban már lesz pénzem. Márciusban sem küldte az OEP semmit és elkezdtem telefonálgatni. Kiderült, hogy a munkahelyem még el sem küldte a szükséges papírokat. Én akkor nagyon sírtam...
Felhívtam a munkahelyem és rákérdeztem mi van? Mondták, hogy jaaaa, akkor majd ma elküldik...
Az első kifizetésem április közepén volt.
Én már magam viszem be az OEP-be a táppénzes papírt és adom le, a munkahelyem kikerülöm. Így is 30 munkanap az átfutási ideje a kifizetésnek.
Mázlista. :)
No. Akkor nincs más dolgod, mint kiíratni magad.
Nem írtunk hülyeséget azzal hidd el, hogy a szülésztől kell kérni igazolást, hogy táppénzre javasol.
Aki viszont csak nőgyógyászhoz jár egy terhesrendelésre, annak is lehet, hogy más, és lehet, hogy a nőgyógyász is ki tud írni. Én szülészhez járok a kórházba és ő nem tud kiírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!