Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tudom hülyén hangzik, de hogy...

Tudom hülyén hangzik, de hogy működik a táppénz?

Figyelt kérdés
Még nem voltam soha táppénzen. De ezt most akkor hogy van? előbb a doki adja ki a javaslatot rá és utána be kell vinni a munkáltatónak? pl. reggel annyira rosszul vagyok h nem bírok bemenni akkor a doki kiír gondolom. De előtt kell szólni a főnöknek h táppénzre megyek vagy hogy van most? De ha mondjuk reggel nem bírok bemenni az nagyon gáz mert én nyitom reggel az üzletet...szóval akkor már idő előtt le kell beszélni a dokival? köszi előre is.

2012. máj. 3. 16:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%
Azért némi időt hagyni kell a munkáltatónak, hogy találjon helyetted valakit, tehát illik 2-3 héttel előtte szólni neki, hogy táppénzre szeretnél menni. Amúgy a hivatalos verzió az, hogy 1hónappal előtte szólni kell. Aztán bemégy a dokihoz, elmondod, hogy mostmár megerőltető számodra a munka, és ő kiír táppénzre, akár azonnal is, tehát már másnap nem is kell menned.
2012. máj. 3. 17:05
 2/12 A kérdező kommentje:
és ha nem megerőltető csak fárasztó és inkább undorodom a péksütemények illatától, amikor kisülnek és veszem ki?!(nekem kell sütni is őket). vagy szerinted jobban járok ha maradok ameddig tudok, ha annyira mégsem lennék rosszul? 8 órában minimálbérrel vagyok bejelentve kb. 60-64 ezreket kapok...gondolom a táppénz jóval kevesebb lenne.
2012. máj. 3. 17:29
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia. Én élelmiszerboltban dolgoztam, és miután megtudtam, hogy terhes vagyok, még kb. 2 hetet dolgoztam, többet nem is tudtam volna. És akkor szóltam a főnöknek, hogy ki szeretném magamat íratni táppénzre, mert nem tudok többet dolgozni. Ez volt pénteken, és én köv. hét hétfőn mentem a dokihoz, hogy írasson ki. Mondta, hogy jó, de előbb vigyek neki a nőgyógyásztól papírt, hogy terhes vagyok, és akkor fel tud venni. Hát ennyi. Úgyhogy előbb sztem menny nőgyógyászhoz, kérj papírt a terhességről, menny el a körzetihez aki kiír, de mindezek előtt szólj a főnöknek,hogy mik a terveid.
2012. máj. 3. 17:59
 4/12 A kérdező kommentje:
és neked ez mennyire veszteséges volt? én még azon aggódom, hogy nagyon keveset fogok kapni...8 órás minimállal vagyok bejelentve és kb. 64et kapok kézhez...
2012. máj. 3. 18:05
 5/12 anonim ***** válasza:
A számolás egyszerű, a 64ezer 60 százaléka jár majd. Menj el a szülészedhez, szólj neki, hogy szeretnél táppénzre menni, majd a kapott javaslattal a körzeti orvoshoz és ő ír ki. A munkahelyed tb kifizető hely?
2012. máj. 3. 20:38
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom hova valósi vagy, én múlt héten hétfőn írattam ki magam táppénzre, nekem is azt mondták itt a fórumon hogy kell egy igazolás a nőgyógyásztól hogy terhes vagy és aztán a háziorvosod ír ki. Nem így volt, bementem a nőgyógyászomhoz hogy szeretnék igazolást kérni hogy mehessek táppénzre és kérdezte hogy oda vagyok-e bejelentve (mármint kerület) és akkor mondta hogy akkor ő is feltud venni. Szóval először mindenképpen a nőgyógyászatra/terhesgondozásra menj, ő is lehet hogy ki tud írni.

Boldog Babavárást!

2012. máj. 3. 20:45
 7/12 A kérdező kommentje:
köszi a választ. hogy kifizető helye? lehet szégyen de nem tudom. miért ez számít?
2012. máj. 3. 21:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Sajnos igen (magam kárából kiindulva), ugyanis van egy csavar a táppénzben, mégpedig a kifizetés.

Ha TB kifizető hely, akkor minden oké, nem fog csúszni a kifizetés, de ha nem az, akkor szívás, ugyanis megkapod a táppénzes papírt, azt le kell adni a munkahelyednek, a munkahely továbbküldi az OEP felé és az küldi a pénzt. Ez így egyszerűnek hangzik, de nem az, mert pl az én melóhelyem lusták gyülekezete.

Én január 18-án mentem el táppénzre. Azt hittem, hogy februárban már lesz pénzem. Márciusban sem küldte az OEP semmit és elkezdtem telefonálgatni. Kiderült, hogy a munkahelyem még el sem küldte a szükséges papírokat. Én akkor nagyon sírtam...

Felhívtam a munkahelyem és rákérdeztem mi van? Mondták, hogy jaaaa, akkor majd ma elküldik...

Az első kifizetésem április közepén volt.

Én már magam viszem be az OEP-be a táppénzes papírt és adom le, a munkahelyem kikerülöm. Így is 30 munkanap az átfutási ideje a kifizetésnek.

2012. máj. 3. 21:22
 9/12 A kérdező kommentje:
utána kérdeztem és igen az :)
2012. máj. 3. 21:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Mázlista. :)

No. Akkor nincs más dolgod, mint kiíratni magad.

Nem írtunk hülyeséget azzal hidd el, hogy a szülésztől kell kérni igazolást, hogy táppénzre javasol.

Aki viszont csak nőgyógyászhoz jár egy terhesrendelésre, annak is lehet, hogy más, és lehet, hogy a nőgyógyász is ki tud írni. Én szülészhez járok a kórházba és ő nem tud kiírni.

2012. máj. 3. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!