Terhességi táppénz?
Sziasztok!
8 hetes terhes vagyok,gyárban dolgozom,iszonyú megerőltető,mindennap plusz két órát túlórázunk és szinte már összeesem a fáradtságtól.Szeretnék táppénzre menni,de félek,hogy kirúgnak,főleg,hogy csak július végéig lenne munka,a szerződésem viszont határozatlan idejű.Mit tanácsoltok?
De van gond.
Ha lejár a szerződés, és nem hosszabbítják meg, akkor nem leszel gyedre jogosult!!!!
Inkább hívd fel az OEP-et, kérj tanácsot, mert ha rosszul lépsz, akkor sokat vesztesz.
Én is ezt tettem és hiába nem bírtam már, muszáj volt a 23. hétig dolgoznom. De megérte, mert így jár a táppénz is és majd a gyed is.
Mivel határoratlan idejű szerződésed van, emiatt én a helyedben elmennék kiiratni magam. Ahogy kiírt a doki felhívnám őket telefonon, h kismama vagyok és amiatt kerültem táppénzre. 2 hetente kell majd bevigyed a táppénzes papírt, ezen úgyis "kismama" kód lesz indoknak írva.
A legjobb az, h határozatlan idejű a szerződésed és így az mindegy, h csak 2 hónapig van esetleg meló, el nem küldhet, ki nem rúghat. Egy esetben járhatsz csak rosszul, ha megszűnik a cég teljesen júli végével. Munkaügyi központ ingyenes jogi tanácsadásán is tudsz erről bővebb felvilágosítást kérni.
Minden jót neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!