Calciumot milyen formában veszed magadhoz terhesség alatt és milyen rendszerességgel?
A terhesvitaminon felül Calcium-Sandozt iszom heti 1x, de olyan hányingerem van tőle, ha rágondolok is.
Előre is köszi a válaszokat!
Én nem ittam külön a terhesvitamin mellett.
Egyszer rám jött az allergia, na akkor szükségem volt calciumra, szedtem is pár napig, de görcsölt tőle mindenem, így abbahagytam.
Én 2-3 naponta iszok egy felet, de naponta megiszok legalább fél liter tejet és mindennap eszek joghurtot és sajtot is. A tejtermékekben van a legtöbb természetes kalcium, D-vitaminnal együtt, mert ez segíti a felszívódást. A külön kalciummal vigyázni kell, mert nagy mennyiségeben fokozza a vesekő kialakulását és terhesség alatt az veszélyes, a görcsök miatt.
31 hetes kismama
Megkérdezhetem milyen terhesvitamint szedsz?
Amúgy a pezsgőtablettán kívül vannak még készítmények, pl. a Béres calcium tabletta. Ezt nem kell ízlelgetni, csak gyorsan lenyelni és akkor talán nem lesz hányingered.
első
Femibion 800at eszem
Kedves 3.!
Milyen szopogatós tablettát szedsz?
Szia!
Én nem szedek semmilyen kalciumot, csak a terhes vitamint és Magne B6ot, nekem a védőnőm azt mondta hogy azon felül amit táplálkozásnál beviszek a szervezetembe ne szedjek külön mert akkor előbb csontosodik a baba. Szóval szerintem semmi baj nem lesz ha nem szedsz külön kalciumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!