Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Diétázhatok terhesség alatt?

Diétázhatok terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Június közepén lesz az esküvőm és akkorra kb. 20 hetes várandós leszek. Idáig szinte semmit sem változtam, de az utóbbi másfél hétben egyrészt a hasam is elkezdett rendesen nőni, de mindemellett sokkal többet eszem és az néha az édességeket sem vetem meg, ráadásul olyan fáradékony vagyok, hogy az edzés sem megy, mint régen. Gondolta, hogy az esküvő előtt 2-3 héttel nagyon odafigyelek az étkezésemre (sok fehérje, zöldség, gyümölcs, minimális szénhidrát, semmi édesség). Nem nagyobb darabként képzeltem el magam az esküvőmön, hanem olyan vékonyan, mint voltam. Most sem vagyok nagy darab, de azért már jelentősen látszik a csípőmön és a hasamon a változás.

2012. máj. 1. 19:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyél ésszerűen, és ne hallgass a kívánósságra. Én is a 20. hétben házasodtam, és én is ezt tettem előtte, DE! mindent ettem, édességet leszámítva. Naponta ötször, kis adagot. Sokat sétálgattam (nekem ez tél volt, most ehhez ideálisabb az időpont is), mert én kizárólag a futást szeretem és tűröm az összes sport közül, de attól el lettem tiltva. A séta is nagyon jó volt.

És tudd, hogy így is, úgy is gyönyörű leszel. :)

38 hetes km

2012. máj. 1. 19:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Ne egyél többet, mint eddig, és ne egyél több édességet sem.

Persze ettől még hizhatsz, én diétáztam terhességi cukor miatt, mégis 13 kiló jött fel rám a terhesség végére, a 20. héten már úgy néztem ki, mint aki mindjárt szülni megy :)

Szóval szerintem genetika kérdése is, de tényleg figyelj az étkezésedre.

2012. máj. 1. 19:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne, ezt igy ne csinald. Azert ne, mert meg nem terhesen sincs ennek a modszernek ertelme es hatasa sem. Az ilyen "esemeny elott odafigyelek dolognak" a hatasa csupan annyi, hogy eloszor vizet veszit az ember, kiurulnek a belek, mentalisan van eg fogyas erzes, illetve az ures beleknek koszonhetoen egy nem terhes nonel mar nem szorit annyira a nadrag hasba , a merleg meg kevesebbet mutat a vizvesztes miatt 2-3 kiloval. De ez nem sulyvesztes es nem is fogyas, esemeny utan ket nappal ugyanott jarnal mint elotte, csak megterhelned a szervezetedet, ami kismamakent nem jo dolog kulonosen.

Taplalkozz okosan vegig, egyel normalis etelt tobbszor keveset, igyal vizet. Vacsorazz koran, este meg ragcsalj almat, akar tobbet is. Az amugy is jot tesz, az emesztes is felgyorsul tole.

Legyen nasid is, ha kivanod az edeset, de korlatozd. Pl en is eszem minden nap edeset, mert szeretem, de ez vagy reggelire egy darab edes peksuti, vagy ebed utan egy szelet csoki, vagy suti, vagy egy adag fagyi.

Es ennyi.

Egyszeruen nem szoktatom ra magam arra, hogy barmikor egyek nasit akar tobbszor is naponta, eszek ig is, de szabalyokkal.

Jah es nem is igazan tartok itthon, foleg nem az unalmasabb napokon.

Az unalom is keszteti az embert a zabalasra.

2012. máj. 1. 19:31
 4/7 anonim ***** válasza:

"de mindemellett sokkal többet eszem és az néha az édességeket sem vetem meg, ráadásul olyan fáradékony vagyok, hogy az edzés sem megy, mint régen."

Hát igen... a terhesség erről szól. ÉS nem, nem szabad diétázni, és eltökélni hogy szuperkarcsú leszel a 20. hétben is, mert első a baba, a szervezeted tulképp miatta "kívánós"! Csak figyelj oda az étkezésre, és nasi helyett inkább gyümiket egyél! (1-2 nasi azért belefér, ez most tényleg nem a diéta időszaka!)

2012. máj. 1. 20:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ennek nincs túl sok értelme. Várandós vagy, nem leszel olyan vékony az esküvődön, mint voltál, hiszen növöget a baba. Persze az nem baj, hogy odafigyelsz az étkezésedre, egészségesen táplálkozol, nem nasizol össze-vissza, mert ezzel a hízás mértékét visszafogod, és a babának sem ártasz, de ettől még nem leszel olyan, mint régen.
2012. máj. 1. 23:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Terhes vagy,nem dagadt...Miért szégyellnéd ezt az esküvődön?Attól még ugyanolyan szép és csinos leszel,hogy van kis pocakod.
2012. máj. 2. 06:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Tényleg semmi drasztikusra nem gondoltam, sőt! Természetesen élvezem a terhességet, amennyire lehet:), hiszen azért elég sokat vagyok fáradt, ebben a melegben pedig a cipőim szorítják a lábam, és tény, ami tény idáig nagyon odafigyeltem arra, hogy egészségesen étkezzem a sok sportolás mellett, de mostanában néha bekerül az étrendembe egy fagyi, 1-2 csésze isteni müzli banánnal, sokszor főzök magamnak vaníliás pudingot eperrel (szinte semmi cukorral) és néha megiszok egy-két pohár rostos üdítőt, meg anyu sütiét sem vetem meg, ha nagy ritkán süt és otthon vagyok:). Na de ez nem olyan végzetes halálra evés, csak a kívánósság része, aminek most nem szeretnék ellenállni, csupán ép ésszel csipegetni. Most a 15. hétben vagyok és 2 kiló plusz van rajtam, ami szerintem teljesen normális (56kg, 165cm). Családi hajlam sajnos a hízás és pszichésen idáig küzdöttem azért, hogy én ne legyek túlsúlyos. A terhesség első 10-11. hetében teljesen letargiába is estem, hogy jajj mi lesz az esküvőn (én leszek a guruló dömper), anyukám nyomdokaiba lépek (aki nagyon szép, de hát duci). Mostanra beláttam, hogy ez a fölösleges aggodalom senkinek sem tesz jót, inkább élvezem mértékkel a terhesség örömeit és június közepén leszek amekkora leszek, bele fogok férni abba a szép fehér ruhába és csinosan állok az oltár elé. Talán addig is max plusz 2 kiló jön fel;). Köszönöm a sok választ és bocs a hosszú kommentemért!!!!!
2012. máj. 2. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!