Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek szép ez a név?

Szerintetek szép ez a név?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 30 hetes kismama vagyok. Kislányunk lesz, és úgy beszéltük meg még a terhesség elején, hogy ha fiú akkor én döntök, mert nekem nagyon kevés fiúnév tetszik, ha lány akkor a férjem, persze normális kereteken belül, amit a másik is el tud fogadni. A párom a Dórát találta ki egyből. Én először nagyon húztam a számat, mert van egy Dóra nevű ismerősöm, akit nagyon utálok, meg szerettem volna kicsivel ritkább nevet. Aztán belementem, de most megint elbizonytalanodtam, még furcsa nekem, egyszer tetszik, egyszer nem annyira. Nem tudom variálljak-e még, mert ha nem fogadom el, azt mondta a párom nézünk másikat. Az egész neve egybe egyébként :Szalai Dóra. Szerintetek szép ?
2012. máj. 2. 09:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Szerintem szép.De ha neked annyira nem tetszik akkor lehetne esetleg Dorottya, vagy Dorka.Esetleg Dorina. Ezek hasonló nevek és hátha a férjednek is tetszene valamelyik.
2012. máj. 2. 10:10
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik, és nem csak azért, mert én is az vagyok:D Sok féleképpen lehet becézni: Dóri,Dodó,Dorka,Doresz,Dodi,Dórika

Az ismerőstől el fogsz tudni vonatkoztatni,ezt tudom,mert egyik unokahugomnak olyan neve van,amit egy lány miatt nagyon utáltam,de mióta a kislány megvan azóta nagyon megszerettem a nevét és már csak ő jut róla eszembe.

2012. máj. 2. 11:53
 13/20 anonim ***** válasza:
51%
Nem rossz, de ahogy már előttem is írták a Dorka szerintem nem sokban különbözik, mégis kicsit szebb (nekem).
2012. máj. 2. 12:14
 14/20 anonim ***** válasza:

én Dorottya vagyok és a fenti becézéseken túl még Dorcsi is szoktam lenni:)

amúgy szépen cseng együtt, esetleg ha rövidnek találjátok, mehet még egy második keresztnév is mögé

2012. máj. 2. 12:54
 15/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon szép név. Nekem 3 gyerekem van, és emiatt az utóbbi években rengeteg babás ismerősünk van, Dórát egyet sem ismerek!! Dorkából is egyet. Én személy szerint nem vagyok híve a becézett név formának, mert Dorkázhatod így is hogy a valódi neve Dóra és felnőttkorban komolytalan szerintem a Dorka név főleg hogy nem tudhatod milyen felnőtt lesz belőle (mind kinézetre mind személyiségre).

Ráadásul nagyon kedves a férjedtől hogy már most a nevén szólítja. Nekünk az első fiunk nevét a férjem válaszotta elég gyakori felkapott fiúnév de ő kiválasztotta és ragaszkodott hozzá és azóta is mindig mondja a fiunknak is hogy ő választotta neki a nevet stb. ez is egy kapocs köztük:)

2012. máj. 2. 13:16
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik, szép név:-)
2012. máj. 2. 13:20
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon tetszik simán a keresztnév is, de jól hangzik a vezetéknevetekkel is.

A tesóm Dóra, és nagyon pozitív személyiség, imádom ezt a nevet :)

2012. máj. 2. 14:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem tökjó név, egy belevaló csajszinak való! :)
2012. máj. 2. 21:00
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz :)
2012. máj. 3. 14:47
 20/20 anonim válasza:

Szia, Én Dóra vagyok és szeretem a nevem :)

Jelentése:Isten ajándéka.

Bár nem vagyok túl vallásos, de még is a családban mindenki úgy érzi,hogy a csalás és a barátok számára valóban ajándék vagyok.

A barátaim és a családom is becéz:)

Dorka,Dorcsi,Dorci ,Dodó ,a nagyszüleim Dórikáztak ( De azt nem szerettem ) és a Dorottyát sem mert az olyan tekintetes asszony ki csengésű :))))

Sok örömöt és Boldogságot!

2012. máj. 12. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!