Szerintetek szép ez a név?
Nekem tetszik, és nem csak azért, mert én is az vagyok:D Sok féleképpen lehet becézni: Dóri,Dodó,Dorka,Doresz,Dodi,Dórika
Az ismerőstől el fogsz tudni vonatkoztatni,ezt tudom,mert egyik unokahugomnak olyan neve van,amit egy lány miatt nagyon utáltam,de mióta a kislány megvan azóta nagyon megszerettem a nevét és már csak ő jut róla eszembe.
én Dorottya vagyok és a fenti becézéseken túl még Dorcsi is szoktam lenni:)
amúgy szépen cseng együtt, esetleg ha rövidnek találjátok, mehet még egy második keresztnév is mögé
Szerintem nagyon szép név. Nekem 3 gyerekem van, és emiatt az utóbbi években rengeteg babás ismerősünk van, Dórát egyet sem ismerek!! Dorkából is egyet. Én személy szerint nem vagyok híve a becézett név formának, mert Dorkázhatod így is hogy a valódi neve Dóra és felnőttkorban komolytalan szerintem a Dorka név főleg hogy nem tudhatod milyen felnőtt lesz belőle (mind kinézetre mind személyiségre).
Ráadásul nagyon kedves a férjedtől hogy már most a nevén szólítja. Nekünk az első fiunk nevét a férjem válaszotta elég gyakori felkapott fiúnév de ő kiválasztotta és ragaszkodott hozzá és azóta is mindig mondja a fiunknak is hogy ő választotta neki a nevet stb. ez is egy kapocs köztük:)
Nekem nagyon tetszik simán a keresztnév is, de jól hangzik a vezetéknevetekkel is.
A tesóm Dóra, és nagyon pozitív személyiség, imádom ezt a nevet :)
Szia, Én Dóra vagyok és szeretem a nevem :)
Jelentése:Isten ajándéka.
Bár nem vagyok túl vallásos, de még is a családban mindenki úgy érzi,hogy a csalás és a barátok számára valóban ajándék vagyok.
A barátaim és a családom is becéz:)
Dorka,Dorcsi,Dorci ,Dodó ,a nagyszüleim Dórikáztak ( De azt nem szerettem ) és a Dorottyát sem mert az olyan tekintetes asszony ki csengésű :))))
Sok örömöt és Boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!