Sziasztok! 30 hetes kismama vagyok. Kislányunk lesz, és úgy beszéltük meg még a terhesség elején, hogy ha fiú akkor én döntök, mert nekem nagyon kevés fiúnév tetszik, ha lány akkor a férjem, persze normális kereteken belül, amit a másik is el tud fogadni. A párom a Dórát találta ki egyből. Én először nagyon húztam a számat, mert van egy Dóra nevű ismerősöm, akit nagyon utálok, meg szerettem volna kicsivel ritkább nevet. Aztán belementem, de most megint elbizonytalanodtam, még furcsa nekem, egyszer tetszik, egyszer nem annyira. Nem tudom variálljak-e még, mert ha nem fogadom el, azt mondta a párom nézünk másikat. Az egész neve egybe egyébként :Szalai Dóra. Szerintetek szép ?
nekem is tetszik! egyszerű, de nagyon szépen cseng! :)
2012. máj. 2. 09:16
3/20 anonim válasza:
Igen, szépen hangzik, és a Dóra is szép. Gratulálok a Babához! Sok Boldogságot Dórikához! :)
2012. máj. 2. 09:19
4/20 anonim válasza:
Szerintem szép név. Gyereknek is aranyos, ha akarjátok, lehet becézni, de nem muszáj, és felnőttnek is komoly. Szóval egy teljesen normális, elfogadható név, nincs benne semmi különös vagy furcsa.
Azért az a véleményem, hogy ha te annyira nem tudsz vele megbarátkozni, akkor még gondolkodnék rajta egy picit (van még rá min. 2 hónapotok), hátha találtok egy másik nevet, ami mindkettőtöknek tetszik a férjeddel.
2012. máj. 2. 09:23
5/20 anonim válasza:
Nekem annyira nem tetszik ez a név, de lehet azért mert rengeteg Dóra van a környezetemben, és unalmassá vált számomra. Amúgy nem csúnya a név.
2012. máj. 2. 09:26
6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! :) Nekem nem nagyon van favorit lány nevem, a tucatneveket nem szeretem, de a nagyon egyszerűeket sem. A Dóra olyan semleges nekem névügyileg, csak van egy csaj akit nagyon utálok és nehéz elvonatkoztatni. Csak most már olyan furcsa lenne, ha apa simogatja akkor mondja, hogy Dórikám, nem tudom ezek után milyen lenne, ha mondanám, hogy én ezt nem akarom. Kicsit úgy érzem még, hogy olyan semmilyen a vezetéknévvel, ezért is vagyok kíváncsi a véleményekre :)
2012. máj. 2. 09:28
7/20 anonim válasza:
Szép név a Dóra. A barátnőm is most vár babát, és ők is Dórának fogják hívni. Tény, hogy sok van belőle, de ez nem baj. Nekem tetszik még a Natália a Vivien, Csenge és még ki tudja mi? De van még időtök gondolkodni.
2012. máj. 2. 09:31
8/20 anonim válasza:
Nekem is tetszik. De (csatlakozva az előttem szólókhoz) van még időtök eldönteni. Amúgy ha belegondolsz, ma már minden kisgyereknek ritka neve van. Ha majd megnő, az ő neve lesz egyedi a Zsaklinok, Tiarák, Málnák, Kincsők, Csengék között. (Félreértés ne essék, nekem tetszenek ezek a nevek is :)) Mondjuk írtad, hogy egy "kedves" ismerősödet is így hívják. Akkor viszont én nem szívesen adnám, mert mindig ha kimondod a nevét, arra a lányra fogsz asszociálni.
Na... tőlem sem lettél okosabb, mi? :)
2012. máj. 2. 09:36
9/20 anonim válasza:
Nekem nem különösebben tetszik a Dóra név, de ezzel a vezetéknévvel nagyon jól hangzik! :))
Meg elég jó becézhető név (Dóri, Dórika, Dorka...), meg úgysem az utált személy lesz az első számú Dóra majd, ha megszületik a kislányod, eszedbe se jut majd a másik Dóra. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!