Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, nagyon nagy segítség...

Anyukák, nagyon nagy segítség kellene?! Az a helyzet, hogy elkezdtem összeírni, hogy mik azok a dolgok amik FELTÉTLEN kellenek a babának. Pl. Lázmérő, orrszívó, textilpelenka - ezeket ma megvettem.

Figyelt kérdés

A párom nagyon sok egészségpénztári utalást kap, eddig összegyűlt már 40e ft, és minden hónapban jön rá 25e ft. A baba szeptemberben fog megszületni, de mivel első baba lesz, félek hogy túlzásba fogunk esni ami a bevásárlást illeti, és habár anyagilag nem jelentene akkora problémát, nem szeretnék elszállni a vásárlással.

Bementünk ma a Wolf orvosi műszerbe, mivel ott elfogadják ezt a kártyát, nagyon segítőkész volt az eladó, de nyilván szeretne minnél több dolgot Ránk tukmálni.

Felírtam egy pár dolgot, arra kérnélek titeket, hogy írnátok pár sort nekem ezekből szerintetek mi az ami tényleg létfontosságú.

Babaőr : szeretnék, a párom ragaszkodna az infrakamerás LCD kijelzőshöz, de szerintem felesleges, teljesen elég lenne a sima "hang" jelzős.

Mellszívó: elektromosat szeretnék mindenképp, de azt gondoltam mivel 30e ft, hogy ráérne ez akkor amikor mondjuk a kórházban kiderül hogy mennyi tejem van. Ha nincs akkor nem is kell feleslegesen venni, ha meg nem túl sok akkor se kell megvenni.

Körömvágó olló, fültisztió pálcika, popsitörlő, cumi, cumisüveg, melltartó betét, szülés utáni betét, hintőpor, babamérleg, légzéskimaradás figyelő.

Ezekbe nem vettem bele a kenceficéket, fürdető ilyesmi...

Köszönöm!

2012. ápr. 26. 21:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
21:56os vagyok lemaradt a neve Berbero inkontinencia pelenka van minden méret,újszülött is:-)
2012. ápr. 26. 21:56
 12/17 A kérdező kommentje:

Fülhőmérőt pont ma vettem, meg orsszívót- porszívóra valót, illetve egyenlőre 10db. nagyon jó minőségű textil pelenkát. A bébiőrt és a többi nagyobb kiadású dolgot azért nem akartam megvenni, hogy kicsit utána járhassak a dolgoknak :)

Ha az ember nem gondolkozna józanul, nincs az a pénz amit ne lehetne elkölteni :)

Köszönöm!

2012. ápr. 26. 22:02
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia! Milyen jó, hogy te ilyen tudatos vagy :)

Mi vettünk légzésfigyelőt, babőrt, egyiket sem használtuk végül :)

Mellszívó: a kórházban adnak, illetve szerintem mindenképp kérd meg őket, hogy tanítsanak emg kézzel fejni. Attól függetlenül, akár kevés, akár sok tejed van, jó szolgálatot tesz, hiszen ezzel tudod a tejet szaporítani.

Cumisüvegbl elég egy a biztonság kedvéért.

A Chicco gyárt baba cumi/süveg/stb fertőtlenítő oldatot, szerintem az is hasznos

Textilpelenka, jó, ha van lgalább 10-15 db

babatörölköző (vagy egy nagyobb textilpelus)

körömolló eleinte nem kell, beletelik vagy 1 hónapba, mire vágni kell a körmöt

lázmérő jó, ha van, persze ne legyen rá szükség ;)

mérleget lehet bérelni is, de a védőnő úgyis méri majd eleinte hetente

melltartó betét, mindenképp kell, jó, ha már a kórházba viszel magaddal

hintőpot szerintem felesleges, a dokival viszont irass fel és válts ki mindent a szülés előtt még, mert hátha vinni kell néhányat a gyógyszertári kencék közül már a kórházba is

fültisztiító pálcika szerintem nem nagyon kell, ellenben egy csomag vattakorong (nagyalakú) jól jön a köldökápoláshoz és a hajlatok áttörölgetéséhez

mosdókesztyű - amikor még nagyon pici és csak kevés vízben fürödhet

szülés utáni betét, legalább 2 csomag, eldobhatós bugyi a balesetek elkerülésére a kórházba 4-5 db

mellbimbóápló krém, már az utolsó 1.2 hétben kenheted a bimbóudvart vele, hogy a kirepedezést megelőzd

jó zsíros kézkrém, mert sokszor mosol majd kezet és szét fo száradni eleinte

pelenka - eldobható - vagy egészségpénztárra: mosható, pl itt gyönyörűeket lehet kapni ;) www.tarka-barka.hu

babahordozó kendő, szuper találmány, már az első napoktól használhatod, ha sírós-hasfájós a babád, akkor szerintem elengedhetetlen, én a www.liliputi.hu oldalon vettem rugalmas kendőt :)

Szép szülést kívánok neked!

2012. ápr. 26. 22:09
 14/17 anonim ***** válasza:

Babaőröm van,igaz csak estére használom,mert napközben úgyis meghallom,ha a házon belül vagyok,de nagyon szeretem.Mellszívót kb 1 héttel a szülés után vettem,akkor is csak egy 2000 Ft körüli gyógyszertárit(csak arra használom,hogy a Vigantol-hoz fejek). Tengervizes orrspray az orrszívóhoz.Vattát is vettem,lázmérőt szoktam vele áttörölni+alkohol.

Ha valami még eszembe jut írok,bocsi ha ismételtem nem olvastam el a többit.

Boldog babavárást!

2012. ápr. 26. 22:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is most gondolkodom, bár nálunk a második baba, így azon gondolkodom, hogy mi az ami nincs és kell, mi az amiből új kell, és mi az amit nem vettem az elsőnél, és most megvenném, mert mondjuk babakocsit már nem kell venni :o)

Szóval ami nekem eszembe jutott:

légzésfigyelő: mi használtan vettük, 9 hónapos koráig használtuk a fiamnál, a párom még tovább is használta volna :o) Nekem jó volt, hogy van.

bébiőrt kaptunk, bár itthon nem használtuk, mert kicsi a lakás, de nyaraláskor jól jött néha, bár szerintem is elég, hogy halld a picit, nem kell lcd kijelző meg ilyenek.

mellszívó - avent kézi volt, én szerettem, bár attól nem attól ínhüvelygyulladásom is volt, modnjuk én sokat használtam, de megérte. Most már a kórházba is fogom vinni.

Cumisüvegekből is aventet használtam. A fiam az esti szopinál bealudt, ezért a lefejt tejet adtam neki üvegből este - nem bántam meg, mert nem lett cumizavaros, ellenben bármikor bárhonnan bármit elfogadott később :o)

Nekem még mellbimbó védőt is kellett használnom, mert lapos volt a bimbóm, ebből veleda-t kaptam a kórházba, utána is azt vettem. 4 hónapig használtuk, aztán már nem kellett. (1 éves koráig szopott a fiam)

Mérleget kölcsönkaptunk a védőnőktől, most nem veszek, max lehet kölcsönkérek megint valakitől.

Én még avent mikrós sterilizálót is használtam.

Amit még gondoltam: orrszi porszija van a fiamnak, elég elhasznált, alig lehet tisztán tartani, abból veszek újat, de lehet hogy elektromos orrszívót is kipróbálom, veszek egyet, mert nyaralásnál stb. nem mindig van kéznél egy porszívó... :o)

A műanyag kiskádba a műanyag babafürdetőt is ajánlották, hogy jó: szintén a nagyobb miatt most fogok venni, őt az első 10 napban azt sem tudtuk hogy fogjuk meg fürdetésnél :o)

még gondolkodom az adamo szerű hintán, a fiamnál nem vettünk, csak mikor már ülni tudott műanyag gyerekhintát.

A babaolló azóta is ott van a konyhaszekrényen, egyszer nem használtam, szerintem felesleges: a mi körömvágónkkal vágtam a körmét, utána meg csipesszel. Mondjuk a fiam tűrte mindig is.

Fülpálcikát sosem használtam nála.

Hirtelen ezek jutottak az eszembe, nem olvastam végig az összes választ, de jókat írtak a többiek is. Mindenkinél más válik be, nagyban függ a baba viselkedésétől és a te igényeidtől is.

Babakocsiban mi 3 funkciósat vettünk, Pierre cardint, nálunk első szempont volt, hogy összecsukva beférjen a kocsi csomagtartójába, és még tudjunk is mellé pakolni. Ez befért a kicsi kocsinkba.

A 3 részes ágyneműszettből (rácsvédő, paplan, párna) szinte csak a rácsvédőt használtuk, a paplan túl nagy volt, elveszett benne a baba, azt mostanában használjuk már 2 évesen, a párnát meg egyáltalán nem. Ezt gondold meg, lehet nem érdemes szettben venni.

Utazóágy jól jött az utazáskor, de lehet abból sem kell a drágábbik, megteszi egy egyszerű 10.000 Ft-os is.

na, ennyi, még azért én is csemegézem.

Jó vásárolgatást!

2012. ápr. 26. 23:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Légzésfigyelőből nézzetek olyat, ami bébiőr is egyben. Angel Care-nek van ilyen. Már ha úgy döntötök hogy legyen légzésfigyelő.

Viszont ha vesztek, akkor legyen legalább 2 érzékelő lapos, és mindenképpen menj el egy tanfolyamra is, mert hiába riaszt a légzésfigyelő, ha azt sem tudod mit kell tenned..

Mellszívóból nézegess több félét, amelyik szimpatikusnak tűnik, annak ird fel a nevét/típusát, hogy ha netán szükséges lesz majd, akkor a férjed egyedül is meg tudja venni:)

Textilpelusból kell minimum 20 darab az elején.

Cumisüveg: ne tárazz be előre semmiképp! Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor legyen otthon 1db üveg, 1-es cumival. Avent, Mam, Tommee Tipee, ezeket tudom ajánlani. Amelyik szimpatikusabb.

Játszócumi nem kell, 1db van a felicitas csomagban, az elég, lehet hogy sose fogjátok használni.

Kozmetikai dolgokra ne hagyd magad rábeszélni, babának csak és kizárólag gyógyszertári legyen minden. Ezt a gyerekdoki úgyis felírja.

Babamérleg: nekem jó volt hogy van. Nélküle halvány lila gőzöm nem lett volna az elején, hogy mennyit szopizik a fiam. Igaz a fiam sosem fogyott, így nem volt ami miatt idegesítsem magam. De nem tudom hogy reagáltam volna ellenkező esetben:))

És az alvós valamit (kisállat, szundikendő) én is javaslom. Újszülött kora óta az ágyában volt, most 2,5 éves, a mai napig azzal alszik, viszi bölcsibe, ha nincs anya épp, akkor megnyugtatja:) Csak ne egyet vegyél belőle!! Legalább 2 ugyanolyat:)) Én elkövettem a hibát, 1 éve elhagytuk, és sehol nem találtam mégegyet, már nem lehetett kapni itthon. Mázlim volt, a német ebay-en találtam 2-t:D

Melltartó betétből nyugodtan vegyél 1-2 csomaggal, én is az eldobhatóra voksolok. Popsitörlő lehet egy raklappal, abból sosem elég:) Én teljesen megszoktam, mióta anyuka vagyok, még a munkahelyemen is van nálam és a kocsiban is van, jó a kéz, arctörlésre magadnak is, ha épp nincs víz kéznél.

Körömvágó ollót vehetsz nyugodtan, le van kerekítve a vége, nem nagy összeg.

TENA betét mindenképp. 2-3 db hálós bugyi is el fog férni...

Fültisztító pálcika is lehet egy dobozzal, ha nem kell rögtön, majd elfogy később.

2012. ápr. 27. 14:42
 17/17 anonim válasza:

Az orrszi porszit lehet ehészségpénztárra is venni :))

[link]

2012. máj. 7. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!