Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, nagyon nagy segítség...

Anyukák, nagyon nagy segítség kellene?! Az a helyzet, hogy elkezdtem összeírni, hogy mik azok a dolgok amik FELTÉTLEN kellenek a babának. Pl. Lázmérő, orrszívó, textilpelenka - ezeket ma megvettem.

Figyelt kérdés

A párom nagyon sok egészségpénztári utalást kap, eddig összegyűlt már 40e ft, és minden hónapban jön rá 25e ft. A baba szeptemberben fog megszületni, de mivel első baba lesz, félek hogy túlzásba fogunk esni ami a bevásárlást illeti, és habár anyagilag nem jelentene akkora problémát, nem szeretnék elszállni a vásárlással.

Bementünk ma a Wolf orvosi műszerbe, mivel ott elfogadják ezt a kártyát, nagyon segítőkész volt az eladó, de nyilván szeretne minnél több dolgot Ránk tukmálni.

Felírtam egy pár dolgot, arra kérnélek titeket, hogy írnátok pár sort nekem ezekből szerintetek mi az ami tényleg létfontosságú.

Babaőr : szeretnék, a párom ragaszkodna az infrakamerás LCD kijelzőshöz, de szerintem felesleges, teljesen elég lenne a sima "hang" jelzős.

Mellszívó: elektromosat szeretnék mindenképp, de azt gondoltam mivel 30e ft, hogy ráérne ez akkor amikor mondjuk a kórházban kiderül hogy mennyi tejem van. Ha nincs akkor nem is kell feleslegesen venni, ha meg nem túl sok akkor se kell megvenni.

Körömvágó olló, fültisztió pálcika, popsitörlő, cumi, cumisüveg, melltartó betét, szülés utáni betét, hintőpor, babamérleg, légzéskimaradás figyelő.

Ezekbe nem vettem bele a kenceficéket, fürdető ilyesmi...

Köszönöm!

2012. ápr. 26. 21:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

- babaőr: nekünk nem volt, mondjuk kicsike a lakás, és amúgy is minden elhallatszik mindenhová. de nagyobb házba lehet h vettem volna, de biztos nem csodakütyüt, csak sima hallgatózósat :)

- mellszívó: első babánál anélklü is tejesen jól boldogultam, a másodiknál a kh-ba behozattam mert úgy éreztem szükséges. nekem avent kézi volt, szerencsére nem kellett sokat használnom. ha úgy alakult volna, hogy valamiért sokat kellett volna fejnem, biztos veszek elektromosat.

- cumira és cumisüvegre ne mbiztos, hogy szükséged lesz az első időkben, ha meg mégis ,ráérsz akkor megvenni ha kiderül. egy db újszülöttcumi úgyis van a felicitas csomiban, kibróbálni sztem az is elég. ha cumis lesz a babád, úgyis be kell tárazni majd többet, de előre felesleges, mert lehet h totál el se fogadja majd.

-babamérleg: védőnőtől is lehet bérelni, nem feltétlenül kell megvenni. én spec nem vettem. az elsőnél még méricskéltem minden étkezést ,aztán mikor majd megőrültem tőle leállítottam magam és onnantól heti 1x mértem, a másodikat már az elejétől csakis így. nekem nem érte volna meg annyi pénzt kiadni ezért.

- hintőport majd felír a doki a köldökápoláshoz, egy csomó receptet ad majd, azt váltsa ki apuka mikor te megszülsz.

- légzésfigyelő: elsőnél eleinte használtuk, aztán elkezdett sz*rakodni és annyiszor beriasztott feleslegesen, hogy végül kipróbáltuk új elemmel, detto, másik fajtát, ez is többször riasztott, akkor kivizsgáltattuk a babát bár szerintünk is és adoki szerint is makkegészséges volt és csak a ketyere szórakozott. és tényleg, nulla légzészavara nem volt, úgyhogy szépen elcsomagoltuk a vackot. a másodiknál elő se vettük.

- szülés utánra érdemes tenát vagy hsonló inkontinencia betétet venni az első bővebb vérzéshez, utána meg én nagyon ajánlom az anionos betéteket, olvass utána, szuper, én azóta is ezt használom, drága ,de minden forintját megéri!!!

2012. ápr. 26. 21:29
 2/17 anonim ***** válasza:
Ezt ajánlom olvasásra: [link]
2012. ápr. 26. 21:30
 3/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm :) Sokat segítettél, a babamérleg eddig kérdéses volt nálam, de most már tudom, hogy azt nem veszek.

Szerintem légzésfigyelőt sem, csak babaőrt. Viszont akkor jól gondoltam, hogy ráér a szülés után beszerenzni a mellszívót akkor ha szükség lesz rá.

2012. ápr. 26. 21:33
 4/17 anonim ***** válasza:

Szia! Valóban el lehet szállni, megértelek. Én pl. vettem anno egy „kifejezetten cumisüveg tisztítására való” üvegtiszító kefét jó drágán, hogy minek, csak ma, immáron 6 évvel a gyerek születése után használtam először – mivel aventes cumisüvegeink voltak, amikhez nem kellett. :)

Az Avent cumisüvegekkel én meg voltam elégedve, lecsavarható fejük van, és kis edény lesz belőlük, ha cumi helyett fedelet teszel rá, így remekül lehet bennük fagyasztani tejet, vagy később bébikajákat.

Node, hogy a lényegre térjek.

Szerintem tökéletes a normális babaőr, bár nyilván ti tudjátok, mire akarjátok használni – ha a férjed folyton bámulni fogja, mit csinál a gyerek álmában, akkor biztos kell a high-tech. Ha arra kell (mint általában), hogy ha felkel tudjátok, akkor elég, ha halljátok. Hozzáteszem, szerintem az sem baj, ha nem az első moccanásra megy az ember a gyerekhez, ha felébred, hadd nézelődjön, majd hangosan jelzi, ha be kívánja hívna az ősöket.

Én mellszívót nem vennék, anno sem vettem, hanem béreltem elektromosat a szülés után. Nyilván a fej maga új rajta, de sokkal olcsóbban kijött így.

Körömvágó olló? Hát, én a sajátommal vágtam a körmét, bevallom, nem is tudom, milyen egy csecsemőknek való… és mire jó?

Babamérlegem nekem nem volt, ha lett volna, béreltem volna szintén.

Légzésfigyelő: én nagyon vágytam rá, és már-már azon gondolkodtam, elmegyek egy tanfolyamra, mint az egyik barátnőm (hiszen a légzésfigyelő önmagában kutyagumi, ha nem tudod a gyereket újraéleszteni, vagy mi), de végül a férjem lebeszélt róla. Azóta sok rémsztorit hallottam, hányszor rémülnek halálra a szülők, mert bejelez a kütyü, holott nincs semmi gond.

De nem akarlak lebeszélni, nyilván van, akit ez megnyugtat.

A melltartó betét nekem nem kellett, mindig éreztem, ha már tele volt a mellem, és fejtem – de ez nyilván mindenkinél más, meg én nem is dolgoztam a gyerek mellett, és igen sokat is evett, így nem volt igazán mód a túlcsordulásra.

Én császárral születem, a szülés után Tena betétet és eldobható bugyit (vagy ilyen gézszerű anyagból lévőt, nem tudom, mi a neve) hordtam, az nagyon kellett.

Ami viszont tényleg létfontosságú: a pelenka és a popsitörlő. Hegyekben. :)

2012. ápr. 26. 21:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Babaőr: Szerintem hasznos dolog, bár mi nem vettünk, mert anyámék lebeszéltek róla, és utólag meg már nem szereztük be, mert már nehezebben jöttünk ki anyagilag,de ha lett volna, akkor hasznát vettem volna.

Mellszívó: Szerintem kelleni fog. A kórházba nem vittem be, a férjem hozta be, mert majd kidurrantak a melleim, a baba még keveset szopott, kézzel meg nem igazán ment még a fejés, nem voltam gyakorlott benne. Arra készülj fel, hogy az elején sok tejed lesz valószínüleg. Nekem végül nem sikerült sokáig szoptatnom sajnos, de az elején gyakorlatilag úsztam a tejben. Nekem kézi volt, és szerintem jobb is, mert csöndes. Persze gépivel nem olyan fárasztó, de a kézi is van olyan jó. Pl. a szobában 3 kézi és egy gépis mellszívós anyuka volt, és egyáltalán nem volt gyorsabb az a megoldás sem, mi kézivel szinte rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségeket leszedtünk. Plusz legalább csöndes volt, mert pl. kellemetlen volt még arra is felébredni éjszaka, hogy ő fej. Persze nem lebeszélni akarlak, ha azt szeretnéd, akkor jó az is. Csak ha nem akarod előre beszerezni, akkor mutasd meg a férjednek, hogy melyiket szeretnéd.

Légzésfigyelő: nem árt ha van, főleg ha belefér a keretetekbe, akkor jól teszitek, hogy vesztek.

Babamérleg: Szerintem az nem kell. Legalábbis nekünk nem volt, és nem is hiányzott. Még a kórházba méregetnem kellett mérlegen, hogy mennyit szopott a kisfiam, és volt, hogy kevesebbet mutatott utána, mint előtte.

Hintőpor, popsikenőcs, fürdető, alkohol a köldökcsonk ápolásához ezeket mind felírja majd a gyermekorvosotok, úgyhogy ezzel kezdetben nem kell törődni.

Melltartóbetétet jó ha szerzel be, mert az elején gyakran csorog a tej, nekem a kórházban is nagyon kellett már. Meg persze pelenka, popsitörlő, cumisüveg. De ezutóit utólag is ráér megvenni, ha szükség lesz rá.

2012. ápr. 26. 21:40
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is :)

Jó, hogy irtok tapasztalt anyukák mert így nekem is könyebb. És tényleg nem akarok mindent megvenni amit meglátok a boltokban, mert lehet h 1 hónap után minden felesleges lenne. Szóval sokmindenben igazatok van, azt hiszem egészen jól gondolkoztam mi a felesleges és mi nem :)

2012. ápr. 26. 21:44
 7/17 anonim ***** válasza:

1. vagyok

szívesen :)

nekem örökké dőlt a tejem az első 4-5 hónapban szülések után, rengeteg melltartóbetétet elhasználtam (aztán vettem kimoshatót, de nem vált be és visszatértem az eldobhatóra végül).

én is aventot használtam cumisüveget+mellszívót és vettem tejtároló edényeket is, nagyon praktikus, kompatibilis.

nekünk jó volt az avent üvegtisztító kefe

nem írtad a sterilizálót, elsőre nekem nem volt , de tanultam belőle és másodjára vettem egy elektromosat, no name márka volt ,de teljesen jól teljesített és nem bántam meg azt a 4000 ft-ot amit kiadtam érte (újonnan garival). bárcsak elsőre is lett volna ennyi eszem...

körömvágás: én is a sajátommal vágtam nekik, igaz, előtte alkohollal fertőtlenítettem biztos ami biztos alapon. mi kaptunk ugyan bébiknek való ollót, de sehogyse állt rá a kezem, béna voltam vele nagyon :)

pelusból előre ne tárazzatok be nagyon, mert ha kicsit nagyobb /ducibb lesz a baba akkor vagy eleve nem jó rá az e1-es,vagy hamarabb kinövi minthogy elfogyna ha sokat vettetek. nálunk ráadásul mindenki azt hozott ajándékba is, pedig kb két hétig tudtam ráadni a fiamra, utána kettes kellett neki, bár csak 3400 grammal született.

nekem legjobban a huggies 1-es és 2-es pelusa vált be legjobban ( meg most sokan a pampers premium care-t ajánlják).

popsitörlő: elsőre én azt javaslom, hogy illatmentest vegyetek, az újszülöttek bőre nem mindig toelrálja jól az ilyen kemikáliákat. a lányom extraérzékeny volt, neki az első pár hónapban csak kamillás langyos vizes vattát tudtam használni. popsikrém: adnak ugyan receptet, de a legjobb sztem a Neogranormon, a Sudocrem és a Bepanthen. ezek mind hámosítóak, tehát pl kislányoknál vigyázni kell, nehog yelkezdjen összebőrösödni tőle a hüvelybemenet nyílása, vagy kisfiúknál a kukac végére ne kerüljön lehetőleg nehogy emiatt jobban letapadjon a bőr. viszont mindenféle kipirosodásra ne adj isten kisebesedésre jók, extrém ronda popinál váltogatva mindent rendbehoznak! :)

fürdető: lesz gyógyszertárid eleinte, külön fejezet hogy később mit érdemes vagy mit nem kipróbálni...

2012. ápr. 26. 21:52
 8/17 anonim ***** válasza:

4. vagyok, eszembe jutott még valami, ami szerintem teljesen felesleges: az a bigyó, amit az ágy fölé szerelnek (minden amerikai filmben ott van), forog, meg zenél, meg jó ég tudja, mit csinál. Nos, ha szem előtt tartjuk, hogy egy csecsemőnek először még a saját kezével is meg kell ismerkednie, azt is elnézegeti hosszú percekig, míg eljut oda, hogy megfogjon valamit, akkor akár azt is mondhatjuk, hogy káros, ha elvonjuk a figyelmét ilyen marhaságokkal.

Ami viszont tök jó dolog szerintem, ha lesz a kicsinek egy „alvósa”, egy olyan tárgy, amit már egész kicsit korától szeret, és mindehová viheti magával. Ez nem feltétlenül plüssálat (sőt, mivel az szőrös, és nehezen tisztítható, talán jobb is, ha nem az), nálunk egy párna lett ilyen, egy igen lapos kispárnaféleség, ami mára elég rongyos, de remekül betölti a funkcióját és jól tisztítható. Érdemes betenni az ágyába majd később dolgokat, mondom, nem zenélő nyuszit, hanem egyszerű, mintás szövetből lévőket, ezeket nézegetheti, fogdoshatja, és talán mázlitok lesz, és az egyiket imádni fogja. (Persze ez nem kéthetesen derül még ki.)

A cumival kapcsolatban: mi vettünk egyet, és volt pár nap, mikor rosszul aldudt a gyerkőc, így benyomtuk a szájába, de nem szerette. Jobb volt, mikor megtálta a kezét, és azt szopta, de hamar leállt arról is, és elég volt az alvós cucca.

Minden jót nektek! :)

Hogy épp kinek micsoda

2012. ápr. 26. 21:53
 9/17 anonim ***** válasza:
(Még valami: nekem nem volt sterilizálóm, és a gyermeknek semmi baja, nem is értem igazán, mire jó.)
2012. ápr. 26. 21:54
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Mérleg szerintem is felesleges,én sem vettem...

Babaőr ok szerintem..cumisüveg..ilyenek ok....viszont szerintem nézz ki egy jó mellszívót,és meglátod mennyi tejcid lesz,lesz e rá szükség,ha kellene párod meg tudja venni nélküled is és beviszi a kórházba....

kezdetben a fürdéshez a felírt kenőcsöt használd ill a köldökre a hintőport..így az sem kell...viszont ha szeretnéd átmaszírozni masszázsolni a babát fürdés elött..(az én kislányom imádta)akkor babaolajat is vegyél...Valamint jó ha lesz otthon felkészülve a késöbbiekre,persze ráérsz vele megvenni egy fülhőmérő..jobb mint a cumis,mert ki tudja cumizik e majd,ha egyáltalán adsz neki cumit,ill nem mindegy milyen a vége elfogadja e..de ha beteg lesz így a fülében tudsz mérni nem is kel fel..nagyon praktikus nem kell fenékben mérni és ha elalszik esetleg fáradtságában visszamérésnél nem kell felkelteni...szóval szerintem ha úgyis van ilyen pénztáritok megéri venni egyet amíg bírja a gép tudjátok majd használni:-))és még egy tapasztalat ha megengeded...2 gyermekem van 3éves kisfiú és 2 éves pici lány..születésüknél Liberót használtam..kisfiam mindíg kipisilt a pampersből de másoktól is hallottam kisfiús anyukáktól hogy nem vált be,nem is bír annyit...kislányomnál viszont ok volt..Huggies nagyon jó pelus,közepesen vastag közepesen merev..Liberó szerintem nagyon nagyon merev,vastag..ami nekem mind a 2őjüknél bevált és kicsit olcsóbb ár kategória..Auchanban vettem:Happy Bella pelus nagyon jó minőség aranyos figurákkal,kellemes kis viselet..valamint ami nagyon jó minőség és a sokat ivó piciknek is nagyon tudom ajánani ált receptre írják mert inkontinencia pelus eredetileg aranyos kis mintákkal de egyes oldalakon pl tesz vesz tudsz venni 120dbot 4000ért..szerintem jó ár kiváló minőség..én tényleg mindent kipróbáltam de ezt veszem a mai napig,ajánlom...

Jó babvárást és sok sok tejcit,és egészséget:-))

2012. ápr. 26. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!