Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az Uh-n a doki mindenképpen...

Az Uh-n a doki mindenképpen látja ha nem pont középidőben fogant a baba?

Figyelt kérdés
A méretekből biztos hogy látszik? Ha az menstruáció szerint számított hét, és az uh szerint számított hét szinte megegyezik akkor biztos hogy középidőben fogant?
2012. ápr. 25. 19:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Az ultrahangból azért látja az orvos a babád korát,mert a 12.hétig egyformán fejlődnek a picik.Minden héthez ill.naphoz hozzárendel a gép egy értéket,leméri a babádat és aszerint jelzi ki a terhesség korát.Remélem érthetően írtam.
2012. ápr. 25. 20:00
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
nem a pontos hetet nem tudja megállapítani a doki UH-ból pont azért számolják a menstruáció első napjátol a terheséget! a baba mindig 40 hétre jön pont ezért van a 42 hetes tul hordás
2012. ápr. 25. 20:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Az UH sem mindig pontos! pl nekem pont egy héttel mutatott idősebbet 12 hetes korában, pedig csak a haskörfogata miatt adta ki ezt a kort. mert a gép beleveszi még a fejet, combot...

na lényeg az , hogy ez azért történhetett, mert cukros voltam, és kezdett dagi lenni a gyermek már akkor, viszont utána beállították a diétát, és minő véletlen, visszacsökkent a kora.

bocs, ha kicsit zavarosan írtam.

Szóval ha tuti optimálisan fejlődik a kisbabád, akkor az UH tényleg pontos kort mutat, és abból kiszámolhatjátok, hogy mikor fogant.

de ha bármi más befolyásolja a baba méretét, akkor nem számíthatsz az uh-ra sem!

2012. ápr. 25. 20:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az elso valaszolonal a pont. Kb a 14. Hetig szinte napra pontosan bemerheto a baba kora, megpedig a crl, azaz ulomagassag ertekebol. A haskorfogat meg egyeb adat egyaltalan. Em relevans datumozasnal.

De a crl-t is nagyon pontosan kell merni, nyugalmi Allapotban es celszeru tobbszor is megmerni a vizsgalat alatt, hogy valoban pontos-e az adott ertek.

A babak pedig egyaltalan nem mindig 40 hetre szuletnek, a terhesseg ideje elvileg 40 het, gyakorlAtban a legtobb baba a 38-42. kozott indul meg magatol, ezen belul nagy a szoras.

40-42. het kozott pedig csupan terminus tulleoesrol beszelunk, ami nirmalis dolog es ha minden rendben van, akkor torvenyileg a szulest sem kell inditani csupan az ido miatt.

Betoltott 42 het utan van szo tulhordasrol, akkor mar a babanak meg kell szuletnie.

2012. ápr. 25. 21:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a gép egy héttel elszámolta.Én pontosan tudom mikor jött össze a pici.És egy hétig nem életképes a sperma,tehát...Én elvileg kedden töltöttem a 17.hetet,ami a 18.De a papír szerinti hetek alapján járok,mert nekem későn fogant a pici,mert hosszabb sokkal a ciklusom,mint másnak és gondolom innen a méret eltérés,hogy egy héttel későbbinek nézik a terhességet.
2012. ápr. 26. 05:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!