Az Uh-n a doki mindenképpen látja ha nem pont középidőben fogant a baba?
Az UH sem mindig pontos! pl nekem pont egy héttel mutatott idősebbet 12 hetes korában, pedig csak a haskörfogata miatt adta ki ezt a kort. mert a gép beleveszi még a fejet, combot...
na lényeg az , hogy ez azért történhetett, mert cukros voltam, és kezdett dagi lenni a gyermek már akkor, viszont utána beállították a diétát, és minő véletlen, visszacsökkent a kora.
bocs, ha kicsit zavarosan írtam.
Szóval ha tuti optimálisan fejlődik a kisbabád, akkor az UH tényleg pontos kort mutat, és abból kiszámolhatjátok, hogy mikor fogant.
de ha bármi más befolyásolja a baba méretét, akkor nem számíthatsz az uh-ra sem!
Az elso valaszolonal a pont. Kb a 14. Hetig szinte napra pontosan bemerheto a baba kora, megpedig a crl, azaz ulomagassag ertekebol. A haskorfogat meg egyeb adat egyaltalan. Em relevans datumozasnal.
De a crl-t is nagyon pontosan kell merni, nyugalmi Allapotban es celszeru tobbszor is megmerni a vizsgalat alatt, hogy valoban pontos-e az adott ertek.
A babak pedig egyaltalan nem mindig 40 hetre szuletnek, a terhesseg ideje elvileg 40 het, gyakorlAtban a legtobb baba a 38-42. kozott indul meg magatol, ezen belul nagy a szoras.
40-42. het kozott pedig csupan terminus tulleoesrol beszelunk, ami nirmalis dolog es ha minden rendben van, akkor torvenyileg a szulest sem kell inditani csupan az ido miatt.
Betoltott 42 het utan van szo tulhordasrol, akkor mar a babanak meg kell szuletnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!