Méhlepény elhelyezkedésével kapcsolatos probléma?
A 12. heti ultrahangon a méhszájat fedte, a 19. héten mellső falon tapadt, a 22. heti ultrahangon a mellsőfalon, a méhszáj mellett közvetlenül.
Mire lehet számítani? Tudom még sok idő van a szülésig, van olyan anyuka köztetek akineik ilyen helyváltoztató volt a méhlepény ? és hogy alakult emiatt a szülés?
nem a méhlepény vándorol, az marad ahol megtapadt, hanem a méhed nö.
Szerencséd van, pont jól nött a méhed, szerintem már semmi képpen sem fog rálógni a méhszájra, de kérdezz rá a dokitól.
(Létezik vándorló lepény.)
Remekül alakul egyébként, nem fedi már a méhszájat, a következő uh-ra még fentebb lesz. :) Nekem is így volt. Sok boldogságot!
38 hetes km
Nem valószínű, mivel a méhlepény nem szó szerint vándorol, megtapad valahol és ott marad, és a méhed növekszik, így kerül arrébb.
Az, hogy mindkétszer mellső fali, és egyszer odaírták, hogy méhszáj mellett van, nem jelent feltétlenül különbséget - egyszer odaírták, egyszer meg nem.
És engem most miért pontoztatok le?
Van vándorló lepény. Csak azért írtam, mert létezik ilyen, létezik olyan is, hogy először hátsó, majd mellső fali lesz. Na mindegy.
Nem nem létezik vándorló lepény. maga a lepénylevállás oriási vérzéssel jár.
Ahogy itt írták az megtapad valahova, majd a méh növekedésével arrébb tolódik, ebbe a baba fekvése is sokat számít. vissza nem fog menni, mert az azt jelentené hogy a méhed össze megy.
valaki írta hogy mindig is a méhszáj meleltt van csak egyszer oda írták egyszer nem.
Én ugyan nem pontoztalak le, de a szó szoros értelmében vett placenta vándorlás NEM létezik.
Mivel megtapad a méhfalon, így (ahogy előttem is írták) a fizikai értelemben vett vándorláshoz el kell onnan szakadnia - ami valóban nem ritka, de elég súlyos történés.
A vándorló méhlepény azt jelenti, hogy a méh nyúlásával vándorol - vagyis ugyanazon a helyen van mindig, és a hely mozdul el.
Akkor most megnéztem a férjem szülészet-nőgyógyászat tankönyvében, és a lepénytapadási rendellenességek között ritkán előforduló rendellenességként ott van a ténylegesen vándorló lepény. Vérzést okozhat, és veszélyes is, de létezik.
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!