Kismamik, ti levetetitek a köldökzsinór vért?
"Namost ha a gyerkőc életét menthetem meg ezzel később, akkor azért megéri, hogy hamar elvágják a köldökzsinórt"
Igen, viszont az se jó, ha oxigénhiányos állapotba kerül a baba akár csak néhány másodpercre....
Mi hosszasan gondolkodtunk rajta, utánaolvastunk a későbbi őssejtfelhasználásnak, és úgy döntöttünk, hogy nem rakatjuk el.
Egyenlőre az őssejt beültetés sok millió Ft, és nem csak 1 alkalom kell ahhoz, hogy a beteg emberbe meggyógyuljon, legyen az gyermek vagy felnőtt, hanem többször ismételni kell ahhoz, hogy valamilyen eredményt érjünk el. Az többször sok millió Ft-ot jelentene. Nekünk erre nincs keretünk, így inkább lemondtunk róla.
Amúgy egy őssejt beültetésnél rengeteg kritériumnak kell megfelelni, hogy az adott betegséghez fel tudják használni a saját, vagy rokoni őssejtet, mér nem emlékszem pontosan, de 100 esetből 1-szer használható csak.
Ha már valaki ezt a gyógymódot választja, akkor azzal is számolnia kell, hogy elképzelhető, hogy fel sem használható a saját őssejt, és nem a levétel és tárolás a drága, hanem a felhasználás. De ha már ezt ki is tudja fizetni az ember, akkor valószínű, hogy találnak idegen őssejtet is a kezeléshez, persze jobb lenne a saját, de túl sok dolognak kellene ahhoz egybeesnie.
Én úgy gondolom, hogy ez Mo-on egyenlőre csak üzlet, aki megteheti leveteti, de senki nem jár utána, hogy mire és mennyiért lehet felhasználni a későbbiekben.
Én nőgyógyászok/szülésznők tanulmányai alapján döntöttem,és nem az őssejtbenkok lekiismertfurdalástkeltő programja alapján!
Ami nagyban (még a tanulmányok előtt befolyásolt...),hgyegyetlen egy nőgyógyász sem vetette le sem sajátgyermek sem unoka érkezésekor....
AMúgy a tanulmányok szerint,ha nem vágnák el idő előtt avér levételemiatt a zsinórt,akkor azmind ugye a babába kerül...Vagyis megkapja a szükséges egészséghez fontos őssejteket!Ezlogikus!Most nagyvonalakban ennyit írnék erről...
Megtehettük volna de orvosok tanulmányok beszéltek le róla...Logikusan!
Én láttam egy kisfilmet a levételről és injekciós tűvel vették le, nem vagdostak.
De a pénz miatt nem tudjuk levetetni, amúgy megtenném, mert nagyon utánajártam a témának.
Nem, ugyanis a saját köldökzsinórvérét általánosságban senki nem kaphatja meg, hiszen a legjelentősebb felhasználási területe a vérképző szervi daganatos megbetegedések eseteit jelentik - ilyenkor azonban a saját köldökzsinórvér semmiképpen nem jó választás hiszen a malignus transzformációhoz vezető genetikai hiba ugyanúgy benne lenne ezekben az őssejtekben is.
Természetesen közeli rokon felhasználhatná - ha és amennyiben lenne arra vonatkozó tapasztalat, hogy 3-4-5 év tárolás után is ugyanolyan jól használhatóak maradnak ezek a minták. Erről viszont jelenleg semmit nem tudunk.
Fontos az is, hogy az orvos, aki leveszi a köldökzsinórvért, jutalékot kap az adott banktól - ez persze csak egy plusz infó, nem ez a fő érv a dolog ellen.
Közösségi bankba betenném, ahol bárki hozzáférhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!