Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megnyugtatnátok? Nagyon aggódok!

Megnyugtatnátok? Nagyon aggódok!

Figyelt kérdés
Lombik után vagyunk lassan 4 héttel, és szombat óta folyamatosan görcsölök. Szerintem nem a méhem, hanem, mivel nagyon erős szorulásom van, inkább amiatt. De néha már a sírással küszködök a wc-n, annyira fáj. Már lassan csak olyan ételeket eszem, amik széklethajtók, de semmi javulás. Ez mindenesetre jót nem jelent, igaz? Vérzés nincs, és a terhestünetek is megvannak már (hányinger, fáradékonyság, gyakori pisilés), de nagyon félek, hogy ez a sok fájdalom, meg görcsölés árthat a babá(k)nak. :(
2012. ápr. 24. 07:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Próbálj meg valami rendes hashajtót szedni hátha segít.
2012. ápr. 24. 07:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Ne erőlködj, igaza van az elsőnek! Próbáld ki a Guttalax hashajtó cseppet, nekem azt mondta a védőnő, h azt lehet használni, mert babáknak is adják! (nekem nem kellett hashajtó, nekem bevált a baby kaja, amit 4 hós kortól esznek a picik :) ) 28 hkm
2012. ápr. 24. 08:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp próbálkozz valami terheseknek is való hashajtóval,sétálj a friss levegőn,igyál sok folyadékot.A székrekedés inkább neked okoz problémát,nem árt a babának.De mielőbb jó lenne rendezni,mert egyre rosszabb lesz.Terhesség alatt egyébként is jellemző a székrekedés a renyhe bélműködés miatt.Ne idegeskedj,azzal jobban ártasz a piciknek.
2012. ápr. 24. 08:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Tudom milyen ez az elején én is evvel küzdöttem, a guttalax nekem nem vált be mert az első terhességemnél úgy be görcsöltem tőle, hogy azt hittem belehalok. Nekem bevált reggelre éhgyomorra tejes kávé nagyon sok tejjel és cukorral. De a szilvalekvár is segített joghurttal. Az én dokim a tiszaszen hashajtót ajánlotta.
2012. ápr. 24. 08:29
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek. Végül felhívtam a meddőségit, és ott azt javasolták, hogy laevolac-ot próbáljam meg. Aztán majd meglátjuk. Mindenkinek ment a zöld kéz, köszönöm még egyszer.
2012. ápr. 24. 08:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt szorulásom a terhességem elején. Én nem vettem semmi hashajtót. Langyosnál kicsit melegebb vizet ittam este pár kortyot és reggelre megoldotta a problémát. Mindig bevált és természetes.
2012. ápr. 24. 08:56
 7/9 anonim ***** válasza:

nekem semmi nem jött be, végül a diabetológusom javasolta a paradicsomos káposztát paradicsomlével :D

szóval sok paradicsom.

elég jó volt, később rendeződött a székletprobléma úgy 16. hét körül.

drukkolok neked!

(de volt olyan is, hogy a bableves "oldotta" meg szorult helyzetemet! de azt nem javaslom, mert iszonyú görcsökkel szabadultam meg a 3 napi adagtól:( )

2012. ápr. 24. 09:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát azt nem mondom, hogy örülök, hogy más is ezzel a problémával küzd/küzdött, mert az ellenségemnek sem kívánnám, az biztos. De köszönöm, hogy ennyien adtatok biztató választ. Kicsit megnyugodtam, hogy azért ettől még valószínűleg nem megy el a baba. Köszönöm! :)
2012. ápr. 24. 09:53
 9/9 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.Utrogestant szedtem én is bevérzés miatt, szóval rémálom volt nekem is.

No meg 3 év után jött a prücsök, szóval...

Senkinek nem kívánom, hogy még pluszban görcsöljön a kakától is :(

2012. ápr. 24. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!