Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi toxoplazmózis...

Terhességi toxoplazmózis szűrős. Tb alapon miért ilyen későn csinálják? Van olyan aki esetleg tudja, hogy hol szűrik bármikor térítés ellenében Budapesten?

Figyelt kérdés
A terhességem elején járok. 2 szobacicám van, már 9 hónapja. Az almot mindig is én takarítottam, valamint kiskoromban is mindig kutyákkal voltam körülvéve, mert nekünk mindig volt 3-4 a kertben. A nyers húst is szoktam kóstolgatni, amikor olyan ételt csinálok. Kérdeztem az orvost, hogy mikor lehet megejteni a TB alapon történő szűrést, és azt mondta, majd a 16.hét körül. De én azt olvastam,hogy minél korábbi szakaszban fertőződök meg a terhességkor, annál veszélyesebb a babára. Úgy gondolom,hogy már valószinüleg átestem régebben ezen, de szeretnék biztosra menni. Budapesten hol szűrik ezt akár térítés ellenében is, és kb mennyiért?
2012. ápr. 24. 06:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én kérni akartam, mert van 3 éve cicánk. Igaz, hogy benti és soha nem takarítottam az almot. Szóval tőle nem nagyon hiszem, hogy elkaphattam volna. Engem lebeszéltek, illetve közölték, hogy kb. 10-15000. Elég érdekes, én sztk-ba járok.
2012. ápr. 24. 10:01
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem azt sem tudják, hogy mi jár ingyen és miért kell fizetni.

A toxo szűrés tényleg nem rutin vizsgálat. Na de könyörgöm, annyi féle vérvizsgálat van, ami nem rutin, de indokolt és mégis ingyenes! Miért csinálják ezt egy kismamával???

2012. ápr. 24. 10:03
 13/18 anonim ***** válasza:

Nekem a háziorvosom konkrétan azt se tudta mi a TORCH teszt (ebben van benne a toxo, meg a cmv, meg ilyenek) és bár a nődokitól kaptam papírt, hogy majd a háziorvos felírja, de így kiderült, hogy ő biztos nem fogja nekem kiírni. Ezért maradt a magánlabor, amit írtam.

De jó annak aki meg tudja csináltatni ingyen...

2012. ápr. 24. 10:09
 14/18 anonim ***** válasza:

Én a SOTEI-be járok, ott van a dokim, igaz, oda is tartozok.

Megírta a vérvételi papírt és még ott le is vették a vért.

2012. ápr. 24. 10:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Nekem megcsinálták a 12. héten, van cicám, szoba cica nem jár ki. 15 éve van macskánk (kijárós házi cica) agrármérnök vagyok, szakmában dolgozom és mégis negatív lett az eredményem. A nőgyógyászomnak említettem a cicát és hogy 5 éve negatív lett, simán adott beutalót, de 2 hét kellett az eredményre. Nem szeretik a plusz vérvételt, de ha normális dokid van, el fog küldeni. A cica takarítást inkább le kellene passzolni, amíg meg nem lesz a baba, és a nyers hús, mosatlan zöldség veszélyesebb, mint a cica! Azért óvatosan!

30 hetes kismama

2012. ápr. 24. 11:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is kértem.Bár nekem is voltak állataim (több fajta) de most is van 2 kutyám. Nekem nem csinálták meg az első vérvételnél,mert akkor sok vért vettek le.

De most a 16 hetesnél leveszik és megnézik. Ingyenes lesz. Én csak meg akarok nyugodni azért kértem. És az sztk-s orvosom is olyan aranyos ,hogy megírta hozzá a papírt.

2012. ápr. 24. 14:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem az első vérvétellel ezt is megcsinálták még az elején (valamikor a 9. hét körül), 2-3 hét volt, mire meglett az eredmény. Nekem negatív lett, nem estem át rajta, pedig világ életemben volt macskám, sőt néhány éve szobacicám is, akivel egy ágyban aludtam, takarítottam az almot stb. Teljesen meg voltam róla győződve, hogy már átestem rajta és mégsem. Egyébként azóta nem nézték egyszer sem.
2012. ápr. 24. 16:24
 18/18 A kérdező kommentje:

Na azt hiszem akkor hogy jövőhéten majd egy másik dokihoz megyek és szólok a cicákról, és kisajtolom belőle a beutalót. Ha nem ad végképp, akkor meg abba a központba megyek amit az egyik hozzászóló írt, hogy a Mamutban is van és 5000 ft körül van.

De én sem értem, hogy mi az hogy nem szeretik a felesleges vérvételt, szerintem ez nem felesleges, ezzel az erővel bármelyik kötelező vizsgálatra mondhatnánk, hogy felesleges.

2012. ápr. 24. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!