TORCH (toxoplazmózis. ) és a későbbi AFP szűrésre hova adja a beutalót a magánorvos?
Nálam két éve és most is úgy van, hogy a magánorvos (nőgyogyi) ad beutalót, amin rajta van hogy mire adja, de ő a SoteII klinkára adja, mert ott dolgozik.
Azonban mivel a helyi SZTK mellett lakunk, nem megyek be mindenért a klinikára, így a nőgyogyi beutalójával megyek a háziorvosomhoz, aki ad beutalót a helyi sztk-ba.
Persze az sztkban a laborban már többször megjegyezték, hogy XY doktor úr felcsaptt nőgyógyásznak... abba azonban nem gondolnak bele, hogy a magán dokim beutalójával meg küldenének a fenébe... mint kb két éve is jó le lettem cseszve: Az afp-t és a hepatitist a laborban levették, de nekem kellett felvinnem a terhesgondozásra. Ott a nővér kb. úgy kiabált velem, hogy én mit képzelek, hogy nem járok terhesgondozásra, ezt meg ott csináltatom. Persze az nem jutott el az agyáig, hogy talán azért csináltatom itt, mert ez nekem jár, helyi lakos vagyok.....
Most az afpt direkt nem csináltattam, hanem integrált teszttel együtt, a hepatitist meg a toxot szerencsére most a laborban levették és két hét múlva a házidokinak küldik az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!