Terhességi toxoplazmózis szűrős. Tb alapon miért ilyen későn csinálják? Van olyan aki esetleg tudja, hogy hol szűrik bármikor térítés ellenében Budapesten?
Nem mindenütt nézik meg ingyen.
Ahol biztos lehet kérni fizetősen: G1 Intézet (orvos nélkül lehet, hogy nem csinálnak vérvételt, rá kell kérdezni), Istenhegyi Magánklinika (ide bárki mehet, biztos, hogy megcsinálják!).
Nekem is egész életemben volt macskám, de még nem estem át rajta, érdemes megnézetni 3 alkalommal a terhesség alatt, ha az első vizsgálatnál az derül ki, hogy még nem volt!
Amúgy legtöbbször nem is a cicáktól szokták elkapni, hanem sokkal inkább a mosatlan zöldség-gyümölcstől, olyan is, akinek sosem volt macskája!
Nem is tudok róla, hogy valahol is ingyen szűrnék, de mivel állatorvosira járok nekem is szűretnem kell 3 havonta (+ gyerekkorom óta voltak macskáink, mégsem estem át rajta).
Ahova én szoktam menni: a Mammutban van a Centrumlab kft., ők beutaló nélkül is nézik; 3600 + 1200 a vérvétel, de még aznap megkapod az eredményt.
A másodikat a Sote 2-n csináltattam, mert mondták, hogy ők is meg tudják nézni (persze ida beutaló is kell), ott 4800 helyett 4500-t fizettem és 3 hétig vártam az eredményre, amiért érte is kellett menni ( a magánlabor amit írtam emailben is kiküldi ha kéred). Úgyhogy én azt javaslom itt csináltasd meg, megéri!
Nekem ingyen szűrték.
Már megcsinálta volna a dokim a legelső vérvétellel, ha el nem felejtjük. Én is elfelejtettem.
A 25. hét körül sikerült megcsináltatni, ingyen, és kiderült, hogy nem estem még át rajta, így vigyáznom kell.
Nekem az első vérvételnél megcsinálták az első terhességem alatt. Ekkor néztél meg a herpesz vírust, a CPV-t, a himlőt, meg társaikat. Ingyenes volt.
A magán orvosom javasolta, a háziorvos pedig minden probléma nélkül elküldött.
És nektek akiknek az orvos javasolta, mennyi idő alatt lett eredmény.
Ha nem kell 2-3 hetet rá várni, akkor elmegyek egy másik orvoshoz, és kérek beutalót.
Én nem is tudom, mert a dokihoz 2 hét múlva mentem vissza és akkor már ott volt a leletem. Hogy az mikor érkezett meg...?
Nem tudok ebben segíteni. De a háziorvos nem segít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!